Események betöltése

Politikai kultúra és közpolitika a mai Magyarországon

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 

Hogyan gondolkodnak a magyar polgárok államról, demokráciáról, pártokról, politikáról; hogy másként viselkednek-e, mint más országok lakói, s hogy vajon van-e sajátos magyar „néplélek”? Közéleti Kávéház Boda Zsolttal és Pikó Andrással

A politikai kultúra kifejezésével gyakran találkozunk – leginkább negatív kontextusban. A magyar politikai kultúrát sokan „fejletlennek” minősítik. Mások – pozitív vagy negatív megközelítésben – a magyar politikai kultúra sajátosságairól, más országokhoz képest eltérő vonásairól beszélnek. Arról beszélgetnénk, hogyan gondolkodnak a magyar polgárok államról, demokráciáról, pártokról, politikáról; hogy másként viselkednek-e, mint más országok lakói, s hogy vajon van-e sajátos magyar „néplélek”.

Az előadássorozat elsődleges célja aktivizálni a civileket a közvéleményt foglalkoztató fontosabb témákat illetően. Ennek legfontosabb eszköze a szakszerű szempontok alapján történő tájékozódás és beszélgetés a politikai kultúra, a gazdasági és jogi környezet, illetve a társadalmi problémák kérdéseiben/ről. Az előadássorozat egyes alkalmain országosan ismert kutatók, egyetemi oktatók, politikusok és a témával foglalkozó és azt jól ismerő közéleti személyek beszélgetnek.

 Közéleti Kávéház

Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Salom Klub tagságival 500 ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a sajto@balinthaz.hu címen.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»