Események betöltése

Konferencia a nők helyzetéről itthon és a világban

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A konferencia témái között szerepelnek: etnikai csoportok és nemek, oktatás és nemek multikulturális környezetben, a gender-kérdés megközelítési formái egy multikulturális társadalomban.

A “Nők a multikulturális társadalomban: a nemek és a kultúra dilemmái” című konferencia a nemek és a multikulturalizmus egymást keresztező kérdéseit tárgyalja. Ez egyedülálló lehetőséget nyújt a nők helyzetének és kihívásainak megvizsgálására mind a hagyományosan multikulturális társadalmakban, mint a magyar társadalom, melyben különböző etnikai csoportok egymás mellett éltek évszázadok óta, mind olyan társadalmakban, mint például az amerikai és izraeli, melyek több-kevesebb sikerrel igyekeztek a különböző kultúrákból érkező bevándorlók olvasztó tégelyeként funkcionálni.

A konferencia témái között szerepelnek: etnikai csoportok és nemek, oktatás és nemek multikulturális környezetben, a gender-kérdés megközelítési formái egy multikulturális társadalomban.

A konferencián részt vesznek Magyarországon, Izraelben és az Egyesült Államokban élő előadók.

A pontos program az alábbi linken érhető el

2018. március 25. 10:00 – 18:00: egész napos konferencia a Kossuth Klubban (angol nyelven)

Barna Ildikó (ELTE), Janan Faraj Falah (Arab Academic College of Education in Haifa), Dorit Geva (CEU), Lee Kahaner (Oranim Academic College and Israel Democracy Institute), Kóczé Angéla (CEU), Kovács Monika (ELTE), Német Erzsébet Anita (Polgár Alapítvány), Marcy L. Paul (University of Texas), Rézműves Szilvia (Partners Hungary), Julia Schwartzman (Western Galilee College), Haim Sperber (Western Galilee College) 

Workshop and film screening: Anikó Félix (ELTE, Tom Lantos Institute), Mária Baranyi (freelancer journalist, mediator-coach) 

2018. március 26. 17:00 – 20:00: délutáni műhelymunka és filmvetítés az Izraeli Kulturális Intézetben (magyar nyelven)

A konferencia a Partnership2Gether Nyugat Galilea és US Central régió valamint az Izraeli Kulturális Intézet közös szervezésében valósul meg.

 

Parnerek:

Mozaik Zsidó Közösségi Hub

Tom Lantos Intézet

Western-Galilee College

Konferencia a nők helyzetéről itthon és a világban_Agenda