Események betöltése

Koncertsorozat magyar anyanyelvű zeneszerzők emlékére

 • Ez az esemény elmúlt.
  Open University of Israel Derekh ha-Universita 1
Raanana, 4353701 Izrael
   

A Kárpát-medencétől a Földközi-tengerig címmel készül kötet a magyar anyanyelvűek történetéről Erec-Izraelben és Izrael ÁllambanA tervezett, kétnyelvű (héber és magyar), gazdagon illusztrált könyvben tanulmányok, visszaemlékezések, dokumentumok, levelek, naplórészletek mutatják be a magyar anyanyelvű izraeliek szellemi-alkotó munkáját. A projekt támogatására a szervezők komolyzenei koncersorozatot szerveztek.

Az első koncertet

 • 2018. november 11-én az Open University of Israel rananai kampuszán, a másodikat
 • november 21-én a Haifai Egyetemen, a harmadikat
 • december 19-én Ramat Ganban, a negyediket
 • december 25-én Beér Seván, az ötödiket pedig
 • 2019. január 29-én Tel-Avivban rendezik meg neves izraeli művészek közreműködésével. A programban többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Pártos Ödön és Hajdu Andre műveit hallhatja majd a közönség.

A projekt és az ötrészes koncertsorozat kezdeményezője, a kötet szerkesztője Szalai Anna.

A szervezők előre is köszönetüket fejezik ki a koncert közönségének: minden jegy a projektet támogatja. A projekt támogatása és a novemberi koncertjegyek vásárlása:

Koncertsorozat magyar anyanyelvű zeneszerzők emlékére ” Izraelinfo

A Kárpát-medencétől a Földközi-tengerig címmel készül kötet a magyar anyanyelvűek történetéről Erec-Izraelben és Izrael Államban. A tervezett, kétnyelvű (héber és magyar), gazdagon illusztrált könyvben tanulmányok, visszaemlékezések, dokumentumok, levelek, naplórészletek mutatják be a magyar anyanyelvű izraeliek szellemi-alkotó munkáját. A projekt támogatására a szervezők komolyzenei koncersorozatot szerveztek. Az első koncertet 2018.

 • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

  Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

  Támogatom»

Szólj hozzá!