Események betöltése

Két zsidó, három vélemény? – Tanulás és havdala a Szim Salommal és Langer Árminnal

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

Lehet-e egységes zsidóságról beszélni? Vagy tényleg úgy van, hogy két zsidónak három véleménye van? És ha három véleménye van is, hol van a véleménynyilvánítás határa? Tórai és talmudi szövegek alapján ilyen kérdésekre próbálunk majd válaszokat találni a Szim Salom Progresszív Hitközség által szervezett tanuláson.

“A zsidóság szerint…”, “a zsidó vallás azt tanítja”, “a zsidók ezt és ezt teszik” – mennyiszer hallunk és olvasunk ehhez hasonló kifejezéseket!

De lehet-e egyáltalán egységes zsidóságról beszélni? Vagy tényleg úgy van, hogy két zsidónak három véleménye van? És ha három véleménye van is, hol van a véleménynyilvánítás határa? Tórai és talmudi szövegek alapján ilyen kérdésekre próbálunk majd válaszokat találni a Szim Salom Progresszív Hitközség által szervezett tanuláson, melyet Langer Ármin vezet majd.

Előtte sálesüdeszre (harmadik sábáti étkezésre) kerül sor.

Kérjük a résztvevőket, járuljanak hozzá vegetáriánus ételekkel. A tanulást szombatbúcsúztatás követi.

 

Időpont: 2016. május 28. 19.30

Helyszín: Bálint Ház, MaceszGombóc terem, I. em.

(A rajz Langer Ármin munkája, 2012)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás: