Események betöltése

Két koncert, három világsztár – Nyári jazzcsemegék II.

  • Ez az esemény elmúlt.
   


Azért szoktam takarékoskodni a szuperlatívuszokkal, hogy megspóroljam az olyan zenészek számára, mint William Parker, Hamid Drake és Assif Tsahar. A jazz jelen idejének legfontosabb figurái közül három, egy színpadon. De ne szaladjunk előre!
William Parker az egyik legimpulzívabb bőgőse a műfajnak. 66 évesen igazi “nagy öreg”. Nem vállalnám felsorolni ki mindenkivel játszott, a nála is nagyobb öregek közül, vagy a fénykorukat élő generáció nagyjai közül. És persze a fiatalokkal.
Győrben a Mediawave fesztivál workshopján filmezhettem, ahogy magyar muzsikusokkal dolgozott, és most láthatom-hallhatom az izraeli zenészekkel megerősített big banddé bővített William Parker Orchestrát: Yonatan Kretzmer, Assif Tsahar és Albert Beger mellett Tal Abraham, Edith Mintzer, Mill Frankel, Shai Hazan, Freshtman, Ofer Bymel, Daniel Sarid és mások… Nagyon komoly névsor volna ez Parker nélkül is. (július 18.)
Hamid Drake: Sugárzó energia és érzékenység egyszerre. Nem egyszerűen dobos, muzsikus a doboknál. A legnagyobb, akit valaha láttam, hallottam ebben a műfajban.
Az izraeli születésű Assif Tsahar a harmadik tagja a triónak. Tizenvalahány éve hallotam először, vad, harapós szaxofonos volt. Azóta csak gazdagodott a muzsikája, de nem sokat szelídült.

Ők így hárman július 17-én lépnek fel. De nem mondok el mindent előre, inkább elmesélem majd milyenek voltak a koncertek, azoknak akikkel nem találkozunk július 17-én vagy 18-án este 8-kor vagy 10-kor a Levontin 7-ben.
Nem érdemes a Shai Hazan Quintet-ről sem lemaradni: http://izraelinfo.com/event/nyari-jazzcsemegek-i/

Két koncert, három világsztár – Nyári jazzcsemegék II. ” Izraelinfo

Azért szoktam takarékoskodni a szuperlatívuszokkal, hogy megspóroljam az olyan zenészek számára, mint William Parker, Hamid Drake és Assif Tsahar. A jazz jelen idejének legfontosabb figurái közül három, egy színpadon. De ne szaladjunk előre! William Parker az egyik legimpulzívabb bőgőse a műfajnak. 66 évesen igazi “nagy öreg”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»