Események betöltése

Kafka macskái – Kétrészes rádiójáték készült Szántó T. Gábor regényéből

  • Ez az esemény elmúlt.
  Kossuth Rádió Kossuth utca 8311 Magyarország
 

Kétrészes rádiójáték készült Szántó T. Gábor regényéből: a Kafka macskái című rádiójátékot szombat és vasárnap este sugározza a Kossuth Rádió.

A Kafka macskái című regényben egy idős máramarosszigeti zsidó a Budapest felé tartó repülőn megpillantva Kafka fényképét azt állítja, hogy nem halhatott meg 1924-ben, mert ő húsz évvel később Auschwitzban találkozott vele. A regényíró az események kelepcéjébe kerülve nyomozásba kezd. Budapesttől Auschwitzon, Prágán, Bécsen, Berlinen és Oxfordon át egészen Tel-Avivig utazik azért, hogy a titokra választ találjon.

Mi történhetett Kafkával a Bécs melletti szanatóriumban és utána két évtizeden át? A nyomozás során nemcsak Kafka sorsa, hanem a 20. századi közép-európai lét egésze válik kérdésessé.

Mi lesz a sorsa annak, aki nem bírja elviselni a szerelmet, mert teher a hontalanság élménye, de nem könnyű a hazaérkezés sem, hiszen választható hazájában se lehet igazán otthon?

“A nyomozás, a különleges tel-avivi betörés hihetetlen története, a Kafka-hagyaték csak mellékszál két ember, egy férfi és egy nő váratlan egymásra találásában. Ki győz ma a kafkai perben?” – olvasható az ismertetőben.

Szántó T. Gábor Kafka macskái című regényét, amely a Noran Libro kiadónál jelent meg, Surányi András alkalmazta rádióra és rendezte.
A rádiójáték közreműködői között van Cserna Antal, Széles Tamás, Bozó Andrea, Fekete Ernő, Holl Nándor, Kovács Krisztián, Menszátor Attila, Pelsőczy Réka, Schneider Zoltán, Nagy Ilona, Surányi András és Záhonyi Enikő. A hangmérnök Drobek Attila, a zenei szerkesztő Hortobágyi László. A felvételt a Kaneta Produkció készítette.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!