Események betöltése

Judafest Zsidó Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál

  • Ez az esemény elmúlt.
  Kazinczy utca Kazinczy utca
Budapest, 1075 Magyarország
   

A nyár legzsidóbb pillanata! Idén is egész napos programot kínál kicsiknek és nagyoknak a Judafest Utcafesztivál június első vasárnapján Budapest régi zsidó negyedének szívében. Az évente mintegy tízezer látogatót fogadó fesztivál idei díszvendége Németország.

Június 5-én különleges változáson megy át a Kazinczy utca: színes kirakódóvásár lepi el, az éttermek, kiülős helyek pedig zsidó ételkóstolókkal, ízletes kóser fogásokkal várják az érdeklődőket. A családoknak is ajánlott ingyenes rendezvényen a kicsik szórakozásáról játékos gyerekibuc gondoskodik, és többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjére, a Szamárfül Projekt A brémai muzsikusok című előadására, a Baltazár Színház fellépésére, valamint Novák Péter játékos zenei progamjára térhetnek be. Ahogyan tavaly Lengyelország volt, idén Németország a fesztivál díszvendége.

A nagyobbakat és a felnőtteket koncertek, művészeti és színházi előadások, piac, zene, tánc, instant héber nyelvtanfolyam, főzőshow-k és filmvetítés várja. Nem mindennapi esemény a napot záró közösségi vacsora, amelynek idei vendégei az Heti Betevő önkéntesei lesznek.

Hagyományosan népszerű programok a Judafesten a városi séták, melyek idén is izgalmas alkalmat adnak a régi zsidónegyed rejtett zugainak megismerésére.

A fesztivál részletes programja.

 

Smúzolj immár kilencedszerre is velünk!

 

***

A rendezvény főtámogatója a Joint Magyarország / MAZS Alapítvány, amely 1991-ben jött létre, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

Judafest Utcafesztivál ✡ 2016. június 5. vasárnap

Judafest nyárindító ingyenes kulturális és gasztronómiai utcafesztivál Budapest belvárosában! Részletes program: http://goo.gl/LF5yJz ✡✡ NÉMET ZSIDÓK -…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»