Események betöltése

Judafest Kölyöknap és Maccabi Sportnap

  • Ez az esemény elmúlt.
   

12 törzs, 12 állomás, játékos vetélkedő, koncertek, bemutatók várják az egész családot. Hallgass Rutkai Bori-dalokat, játssz velünk és „Legyél te is törzsfőnök”! Építs hatalmas tornyot a Júda törzzsel, kelj át a tengeren Zvulonékkal, vagy pakold fel Iszaszhar szamarát, ugrálj a várban, készíts bábot és találj célba a labdákkal. A Kölyöknappal párhuzamosan idén először Maccabi Sportnap is zajlik majd a helyszínen.

Ötödik alkalommal rendezik meg a Judafest Kölyöknapot, ezúttal  május 11-én, vasárnap délelőtt 9 óra 30 perctől délután 17 óráig várják új helyszínen, a Marczibányi tér 16. szám alatti sportcentrumban a játékos kedvű családokat.

Kalandra invitálnak, a „Legyél te is Törzsfőnök!” játék során Ruben, Simon, Lévi, Juda, Zebulon, Jiszakhár, Dán, Gád, Asér, Naftali, József, Benjámin törzs jele alatt 12 izgalmas állomás várja az ifjú kalandorokat, ahol családi csapatok teljesíthetik a különböző képességeket igénylő kihívásokat, miközben sok mindent megtudhatunk az ősi 12 zsidó törzsről és a zsidó kultúra színes világából.

A Judafest Kölyöknapon 10 órától a Rutkai Bori Banda koncertje szórakoztatja a gyerekeket. A rendezvény ideje alatt a kalandjátékok mellett a legfiatalabb korosztály is kipróbálhatja az akadálypályát, az ugrálóvárat, az arcfestést, valamint kézműves programokon is részt vehetnek. A szülőket hangulatos chill-out zone várja, miközben – szemmel tartják remekül szórakozó csemetéiket – olvashatnak, beszélgethetnek vagy egyszerűen csak élvezhetik a tavaszi napsütést és a jó levegőt.

A Kölyöknappal párhuzamosan idén először Maccabi Sportnap is zajlik majd a helyszínen.

Az állomások működtetése több szervezet összefogásából, önkéntesek munkája révén valósul meg, a helyszínen a Bálint Ház, a Hasomer, a Hanoar és a Gólem Színház önkéntesei dolgoznak majd.

Új helyszín: II. kerületi, Marczibányi tér 16. szám alatti sportcentrumban lesz.

Belépő: 0-3 éves korig ingyenes, 3 éves kortól 500 Ft/fő, családi jegy (1 vagy 2 felnőtt + 2 vagy 3 gyerek) 1300 Ft.

A rendezvény főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS), amely 1991-ben jött létre, a Jewish Joint Distribution Committee (JDC) (www.jdc.org) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

www.judafest.org

www.facebook.com/Judafest

Judafest

www.judafest.org

https://www.facebook.com/events/775884949113042/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»