Események betöltése

Jelentkezz a Tikkun Olam 1 éves önkéntes programjára!

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
 

A Tikkun Olam elnevezésű, egy teljes évig tartó önkéntes program idén már hatodik éve indul újra. Ez a program jó lehetőség mindazon 20 és 35 év közötti zsidó származású fiatal számára, akik szívesen végeznek önkéntes munkát, szívesen segítenek másokon, és közben örömmel frissítik a zsidósággal kapcsolatos tudásukat.

Szeretnéd fejleszteni a zsidósággal kapcsolatos tudásod?
Szeretnél segíteni másoknak és önkénteskedni?
Szeretnél jó társaságban lenni, új ismereteket elsajátítani, héberül tanulni?
Szeretnél kimenni egy hétre Izraelbe?

Ha igen, akkor a Tikkun Olam programban a helyed: 1 éves önkéntes program Budapesten és 1 hét önkénteskedés Izraelben!

A programról

Találkozók:
Heti egyszer tartunk 1,5 órás találkozót este 19:00-20:30-ig. Azért az esti órákat választottuk, hogy azok is bátran csatlakozhassanak hozzánk, akik dolgoznak vagy tanulnak.

Mit csinálunk ezeken az alkalmakon?
Ezeken a találkozókon csapatot építünk, játszunk, sokat tanulunk a zsidóságról és az identitásunkról. Együtt ünnepeljük az ünnepeket, átbeszéljük őket, és megpróbáljuk egy kicsit közelebb hozni magunkhoz a zsidó hagyományokat. Lesznek vendégelőadóink különböző témákban és az Izraeli Kulturális Intézet egy-egy előadására is beülünk. Az utazás előtti 3 hétben intenzív héber nyelvtanfolyamon veszünk részt.

Önkénteskedés:
Havi egy alkalommal önkénteskedünk vasárnaponként, mindig előre egyeztetett időpontban. Ez általában egy fél napot jelent. A célunk az, hogy bárhova is megyünk, vigyünk egy kis vidámságot és osszuk meg azokkal, akikkel vagyunk (pl. idősek otthona, árvaház, ovi, mozgássérült gyerekek). Még ha nem is tudjuk megváltoztatni a gyerekek vagy az idősek helyzetét, egy jó játék, egy kis törődés sokat segíthet.

Mit csinálunk Izraelben?
2014. szeptember elején eltöltünk egy hetet Tel-Avivban.  Amellett, hogy önálló csapatként szabadon jövünk-megyünk, ismerkedünk, körülnézünk és élvezzük Izraelt, fontos feladatok várnak ránk: önkénteskedés hátrányos helyzetű gyerekek ovijában, a rászorulók segítése (pl. ételt csomagolunk, vagy épp ételt osztunk a menekülteknek).

Költségek
Várható költségek: repülőjegy és költőpénz

Jelentkezés
Ha szeretnél bekerülni a programba, akkor küldd el az önéletrajzod és a motivációs leveled Lencse Noémi program koordinátornak a noemi.lencse@gmail.com e-mail címre 2014.02.03 (Hétfő) éjfélig.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»