Események betöltése

Izrael70

  • Ez az esemény elmúlt.
  Szent István park Szent István park
Budapest, Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
 
   

IZRAEL70

Idén ünnepeld együtt Izrael függetlenségének a 70. évfordulóját az Izraeli Kulturális Intézettel és a Szochnuttal (The Jewish Agency for Israel)
Ez alkalommal ötödszörre rendezzük meg az Izraeli Függetlenségi napot a 13. kerületi Szent István parkban. Az esemény május 6-án (vasárnap), 14:00-20:00 között kerül megrendezésre.

Az IZRAEL70 vendégelőadója idén Matti Caspi (מתי כספי – העמוד הרשמי) izraeli zeneszerző, énekes, az ország egyik leghíresebb előadója.
Idei eseményünk másik legfontosabb programja a MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége által felajánlott 35 fa telepítése lesz a parkban, melyet a 70. évforduló alkalmából ültetnek majd el a FŐKERT Nonprofit Zrt.-vel, rendezvényünk díszvendégei segítségével.

Számos látványos színpadi programot, izraeli gasztronómiai finomságokat, gyermek- és családi programokat, sport és kikapcsolódási lehetőséget tervezünk az eseményre. A nagyszínpad díszvendége maradjon még meglepetés! A résztvevőknek lehetősége lesz a jelenlevő szervezetek és ifjúsági csoportok segítségével megismerni az izraeli kulturális, oktatási és utazási opciókat.
Idén a kiemelt téma Izrael 70. évfordulóján kívül Jeruzsálem városa lesz. Ennek bemutatására egy különleges jeruzsálemi shuk-kal készülünk, melyen számos jellegzetes izraeli piaci árut bemutatunk majd.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz Aliyah sátor olyan vendégekkel, akik izraeli intézményektől és szervezetektől érkeznek, és naprakész információkkal szolgálnak izraeli lehetőségekről; oktatási rendszerről, munkalehetőségekről, letelepedésről, stb.
A park füves területei is élettel telnek meg erre a vasárnapra, hiszen jóga és capoeira órák várják az érdeklődőket. A gyerekeknek pedig az elengedhetetlen ugrálóvárak, felfújható futópályák, nosztalgikus jeruzsálemi játékok és a kézműves-foglalkozások szolgáltatnak tartalmas időtöltést. Idén először látogatóink kipróbálhatják a hóra táncot, külön erre az eseményre érkező izraeli profi táncos irányításával. Valamint megismerkedhetnek az Inspirál Cirkuszközpont és a Magyar Zsonglőr Szövetség színes, cirkusz világával is.
Ismét a parkba látogat a R4S HERZL 2018 motoros csapat, akik nyáron motorral járják be Herzl Tivadar életének fontosabb állomásait.
A tombolasorsolás idén sem marad el, értékes nyereményekkel várjuk a nevezőket.

Részletes program: HAMAROSAN
A belépés ingyenes

A rendezvény az Izraeli Kulturális Intézet és a The Jewish Agency for Israel magyarországi irodájának szervezésében valósul meg!

————————–

https://www.facebook.com/events/2056054694641696

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!