Események betöltése

Izrael egyik legnagyobb sztárja, Ester Rada Budapesten!

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az etióp származású neo-soul díva tavaly jelentette meg első lemezét, és a modern r&b-t a klasszikus vokális jazzel, afrobeattel és közel-keleti hagyományokkal ötvöző zenéje, különleges színpadi személyisége rögtön a csúcsra  katapultálta. Mintha Grace Jones és Sade találkozna Ella Fitzgeralddal és Alicia Keyszel. Novemberben az A38 Hajón!

rada1

 

Az etióp származású, mélyen vallásos zsidó családban született Ester Rada egészen friss és egyedi jelensége a nemzetközi r&b- és soul-színtérnek. A harmincéves színész- és énekesnő maga a megtestesült multikulturalizmus. Zenéjében üde egymásra-hatásban keverednek az etiópiai afrobeat és jazzfunk (a legendás Mulatu Astatke által megteremtett, úgynevezett Ethio-Jazz) hagyományai, a modern neo-soul és r&b (Erykah Badu, Alicia Keys vagy Lauryn Hill), a klasszikus vokális jazz (Ella Fitzgerald, Nina Simone) és a zsidó népzene tradíciói.

Ester Rada majdhogynem a semmiből tűnt elő 2012 tájékán, és az első EP-ről kimásolt finom soul-szám Life Happens 2013 egyik legnagyobb slágere lett. Az énekes-dalszerző már abban az évben Galstornburyben lépett fel. Első albuma tavaly jelent meg, óriási sikerrel, és jó eséllyel indult volna az idei Eurovíziós Dalfesztivál izraeli jelöltjeként – ha közbe nem jön a gyermekáldás. A napokban megjelent, Nina Simone előtt tisztelgő EP-jéhez készült videósorozatban Rada már majdhogynem mindennapos várandósan szerepel.

A kortárs izrealei könnyűzene egyik legaktuálisabb sztárja, Ester Rada első gyermekének születése után valamikor ősszel tér vissza a színpadra, és novemberben első magyarországi koncertjét az A38 Hajón tartja.