Események betöltése

Izrael az irodalom tükrében

  • Ez az esemény elmúlt.
 

A cionista narratíva legjava töretlen és megingathatatlan kapcsolatot jelenít meg Izrael népe és országa között. Ez így is van, ám időnként az egyén késztetést érez, hogy megfogalmazza mindazt a kétséget, fájdalmat és kritikát is, amely ezzel a sajátos kötődéssel együtt jár. Beszélgetés Dr. Rachel Korazim oktatási szakértővel Yitzhak Shalev, Nathan Alterman, Yehuda Amichai, Ephraim Kishon, Balfour Hakak, Lysie Doron és Amos Oz művei kapcsán a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközségben október 14-én 18 órakor.

Dr. Rachel Korazim a Haifai Egyetemen doktorált, a Távoktatási Akadémia vezetője a Jewish Agency for Israel (Szochnut) Oktatási és Nevelési Osztályán, szakterülete a zsidó oktatás a diaszpórában.
Rachel a JAFI munkatársaként rengeteget utazik az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Amerikában és Európában – részt vesz pedagógusok számára szervezett továbbképzési programok kidolgozásában és végrehajtásában, oktatási anyagok elkészítésében, foglalkozik tanácsadással és tanítással. Az elmúlt években különösen sok idejét és energiáját fektette abba, hogy segítse, erősítse a magyarországi zsidó oktatást, pedagógiát, kultúrát.

Mindemellett továbbra is foglalkozik a holokauszttal kapcsolatos oktatással, valamint Izrael és a diaszpóra kapcsolatával és az izraeli irodalommal.

Rachel Korazim

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!