Események betöltése

Izrael arcai: Haszidok – Gil Cohen-Magen fotóriporter előadása

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   

Gil Cohen-Magen képein keresztül Izrael ultra-ortodox világának meghatározó pillanataiba nyerhetünk betekintést. Ritka pillanatok egy zárt közösség rituáléiról és hiedelmeiről, melyeket eddig még nem örökített meg senki a külső világ számára.

Az Izraeli Kulturális Intézet 2014-ben indított új programsorozata, az Izrael arcai célja, hogy bemutassa Izrael sokszínű társadalmát – a különböző etnikai és vallási csoportok együttélését. A februári előadás során egy fotóriporter lencséjén keresztül nyerhetünk betekintést a haszidok világába. A világhírű fotós képeinek egy részét egy korábbi anyagunkban is megtekinthetik.

Gil Cohen-Magen fotóriporter az izraeli-palesztin konfliktus színtereitől egészen az ultra-ortodox haszidok zárt világáig Izrael számos arcát megörökítette már fotóin. Képei számos alkalommal jelentek meg a világ vezető magazinjainak és újságainak borítóján. A Jeruzsálemi Hadassah College fotográfia szakának elvégzése után Cohen-Magen 8 évig dolgozott a Reuters hírügynökségnél. Fotóinak egyike az évtized 100 legjobb fotói között is szerepelt. Cohen-Magen képei Izraelben és Európa szerte bemutatásra kerültek már.

Az előadás angol nyelven kerül megrendezésre.

Helyszín: Izraeli Kulturális Intézet (1061 Budapest, Paulay Ede utca 1.), 1. emelet, Teva terem

További információ Gil Cohen-Magen fotórpirterről: www.gilmagen.com

https://www.facebook.com/events/244465575730599/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»