Események betöltése

Arab országokban élő zsidók: személyes vallomás egy modern exodusról

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   

Márciusban az iraki születésű Edwin Shuker lesz a vendége az Izrael arcai sorozatnak, aki korai éveit a félelem és üldöztetés árnyékában élte egy bagdadi zsidó közösség tagjaként. Az Izraeli Kulturális Intézet 2014-ben indított előadássorozatának célja, hogy bemutassa Izrael sokszínű társadalmát – a különböző etnikai és vallási csoportok együttélését.

Az iraki születésű Edwin Shuker korai éveit a félelem és üldöztetés árnyékában élte egy bagdadi zsidó közösség tagjaként. 1971-ben családjával az Egyesült Királyságba menekült, ám azóta többször visszalátogatott szülővárosába. Előadásában saját történetét az iraki zsidó közösség, illetve az arab országok történelmének kontextusába helyezve mutatja be.

Életrajz:
Edwin Shuker Londonban élő üzletember, aki számos oktatási, közösségi és jótékonysági kezdeményezés támogatója.

Alapítója, valamint 1981 és 1987 között vezetője volt a jeruzsálemi Szefárd Oktatási Központnak, ahol fiatal szefárd zsidó férfiak és nők ezrei vehettek részt különféle oktatási programokon, kölcsönös támogatásra épülő nemzetközi kapcsolatrendszert alakítva ki.

Az Európai Zsidó Kongresszus alelnöke, a ‘British Jews’ ügyvivő testület vezetőségének tagja, az arab országokban élő zsidóság kérdéskörének nemzetközi aktivistája és szószólója.

Időpont: március 26., szerda, 19:00
Helyszin: Izraeli Kulturális Intézet (1061 Budpaest, Paulay Ede utca 1.), 1. emelet, Teva terem

Az előadás angol nyelvű.
A belépés ingyenes.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»