Események betöltése

III. Tolerancia Focitorna és Családi Nap

  • Ez az esemény elmúlt.
  Merkapt Maraton Sportközpont Algyógyi u. 8
Budapest, 1106
   

Vallási tolerancia a labda körül – focitornát szervez a Mazsihisz

Vallásközi, barátságos focibajnokságot és családi napot szervez a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), 2018. szeptember 2. vasárnap délelőtt 9 órától a Merkapt sportpályán (Budapest X. ker., Maglódi út 12/ a.) Az esemény célja az összetartozás megtapasztalása, erősítése, a közösség és végső soron az országépítés.

Immár harmadik alkalommal csapnak össze a különböző magyar – keresztény és zsidó – felekezetek 14, illetve 10 év alatti képviselői – a futballpályán, a civilizált, baráti versengés keretei között, harmadszorra indul el nemsokára, szeptember 2-án az egész országot átfogó Tolerancia Kupa. Idén 20 csapatot várunk, a pilisi evangélikus, a kiskunhalasi, nógrádsápi, hévizgyörki református gyülekezetek és Berettyóújfalu, Solt, Poroszló, Kakucs, illetve Kőbánya katolikus közösségei valamint a Hit Gyülekezete küldik el csapataikat egymás és az eseményt szervező Mazsihisz gyerekválogatottja ellen, a 10 és a 14 év alatti kategóriában egyaránt. A bajnoksággal párhuzamosan fut majd a Mazsihisz Családi Nap, ahol a keresztény, keresztény és zsidó futballisták szülei, testvérei és barátai is kipróbálhatják az arcfestést, az ugrálóvárat és a legkülönbözőbb családi vetélkedőket.

A Tolerancia Focitorna életre keltésével az volt a célunk, hogy a különböző felekezetekhez tartozó magyar gyerekek a sport segítségével megismerhessék egymást, és közelebb kerülhessenek egymáshoz, mert a kisközösségek ereje és egymás iránti nyitottságuk teszi erőssé a nemzeti közösséget, Magyarországot is. Ehhez kíván hozzájárulni a Mazsihisz a torna megrendezésével, amelynek logóját egy 12 éves gyerek tervezte.

A torna mára komoly rendezvénnyé nőtte ki magát, és olyan emberek álltak a kezdeményezés mellé, mint Takács Szabolcs államtitkár, Gyügyei Attila zuglói családvédelmi és egyházügyi tanácsnok, illetve Dr Kollarik Tamás, a Médiatanács tagja, illetve Heisler András MAZSIHISZ elnöke, akik a torna védnökei. További támogatóink a Magyar Honvédség és a Kantor Foundation is.

Időpont: 2018. szeptember 2. vasárnap, délelőtt 9 órától.
Helyszín: Merkapt Sportpálya
(Budapest X. ker., Maglódi út 12/ a.)
Kapcsolat: Beer György, 06209569344, beer.gyorgy@mazsihisz.hu

https://www.facebook.com/events/270472950457228

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»