Események betöltése

Hohmecolás Dési Jánossal Téma: A hazai energiaellátás

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Dési János újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető szeretettel vár minden érdeklődőt egy izgalmas beszélgetésre, a hazai energiaellátás, és felhasználás témakörében.

Milyen szinten rendelkezünk saját energiatermelési lehetőséggel? Mely energiatermelő eszközök és módszerek hatékony alkalmazása lehetséges? Mennyire fontos és kedvező az atomenergia hazánkban, és a mostani tervek valóban szolgálják-e érdekeinket? A kérdésekre válaszol beszélgetésünkben Dr. Józsa István energetikai mérnök az MSZP országgyűlési képviselője  és Droppa György közgazda, környezetvédő.

Dr. Józsa István energetikai mérnök :Az MSZP országgyűlési képviselője, a Gazdasági és informatikai bizottság alelnöke. 1978-ban matematikus-mérnöki diplomát, 1982-ben szakmérnöki oklevelet szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1987-ben avatták műszaki doktorrá. 1990-ben elvégezte az Oxford Polytechnic CMS gazdasági menedzserképzőt. Angol nyelvismerettel rendelkezik. Szakmai pályáját a BME Gépszerkezettani Intézetében kezdte, majd 1980-tól 1995-ig az OLAJTERV-ben dolgozott, az utolsó három évben a szakértői osztály vezetőjeként. 1995-től egy energetikai tervező és kivitelező cég műszaki igazgatója.

Dr. Józsa István

Droppa György közgazda, környezetvédő, politikus: Az Alternatív Nobel Díjas Duna Kör környezetvédelmi mozgalom egyik alapítója, 1990-től ügyvivője. Az elmúlt 30 során az Ister Kelet-Európai Környezetvédelmi Kutatóintézet igazgatója, a Duna Drop Környezetvédelmi Kutató ügyvezetője, a Duna Településszövetség alelnöke, Jacques-Yves Cousteau munkatársa, A Zöld Demokraták, később a Zöld Baloldal elnöke, az Európai Zöldpárt elnökségi tagja, a Zöld Kelet-Nyugati párbeszéd Elnökségi tagja. Célja, hogy Magyarországon meghonosodjon a környezettudatos gondolkodásmód, valós érték legyen a demokrácia, csökkenjenek a társadalmi ellentétek.

Droppa György

Jegy


Belépő: 800 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 600 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 600 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.