Események betöltése

Herzl mondta…december 1-jén nyílik a Herzl Központ az Izraeli Kulturális Intézetben

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
 

A modern Izrael megálmodója, Herzl Tivadar életét és munkásságát mutatja be a december 1-én nyíló Herzl Tivadar Oktatási Központ. A megnyitó napján egész napos programsorozattal vár minden látogatót az Izraeli Kulturális Intézet.

Herzl Kozpont logo

2013. december 1-jén oktatási központ nyílik a budapesti Izraeli Kulturális Intézetben. A Budapesten született Herzl Tivadar életén és munkásságán kívül a központ bemutatja a magyar és a zsidó nacionalizmus (cionizmus) számos közös vonását, amelyek hasonló forrásokból táplálkoztak a 19. századi Közép-Kelet-Európában. Ezen kívül megismerkedhetünk a cionizmus történetével, annak magyar vonatkozásaival. Innovatív érintőképernyős oktatási rendszer segíti majd az ismeretszerzést magyar, angol és héber nyelven.

A Herzl Központ megnyitója alkalmából az Izraeli Kulturális Intézet  egy egynapos konferenciára várja a nagyközönséget, amelyen a cionizmus és a zsidó állam megalakulásának és jelenének témáját tárgyaló műhelybeszélgetések, gyermekprogramok, valamint előadások látogathatók.

A tervezett előadások témái:
A cionista mozgalom – Múlt, jelen és jövő; Izrael és a humanista cionizmus; Szociális cionizmus; A magyarországi cionizmus története; Magyarország-Izrael kerekasztal-beszélgetés – neves izraeli vendégelőadók és a témára szakosodott magyar előadók tolmácsolásában.

A Herzl Központ a Szochnut, az Izraeli Kulturális Intézet, a WZO (World Zionist Organisation), a Magyarországi Cionista Szövetség, a MAZSIHISZ, a MAZSÖK és a Keren Hayesod Alapítvány közreműködésével jött létre.

További információ és regisztráció: http://izionist.org/eng/budapest/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»