Események betöltése

Harrach Ágnes előadása Langlet Valdemarról az Élet Menete Klubban

  • Ez az esemény elmúlt.
  Élet Menete Klub Ipoly u. 3.
Budapest, 1133 Magyarország
 

„Az Élet Menete” Klub (Ipoly u. 3.) következő programja november 20-án 18.00-tól Harrach Ágnes előadása Langlet Valdemarról, az elfeledett svéd embermentőről.  A részvétel ingyenes, előzetes regisztrációt kérünk a theo@eletmenete.hu-ra.

Harrach Ágnes svéd nyelvtanár, tolmács és műfordító, a Svéd Királyi Északi Sarkcsillag Lovagrend tagja, 20 évig a Magyar-Svéd Baráti Társaság elnöke, Svédország szerelmese. Előadásával Valdemar Langletnak, és feleségének, Nina Langletnek kíván emléket állítani, akik neve méltánytalanul merült a feledés homályába.

Valdemar Langlet 1932-től élt Budapesten feleségével, Ninával, ahol először az Eötvös Kollégiumban, később a Pázmány Péter Tudományegyetemen svéd nyelvet tanított, majd a svéd konzulátuson illetve követségen vállalt megbízatást sajtóattaséként.

A világháború kitörése Langletékat Budapesten érte, ahol a német megszállást követően a Svéd Vöröskereszt nevében segítőakciót szerveztek a bajbajutottak védelmére. A következő hónapokban Langlet és felesége emberfeletti erőfeszítéssel küzdöttek azért, hogy a hozzájuk menekülők ezreinek életet megmentsék.

Wallenberg árnyékában Nina és Valdemar Langlet példátlan teljesítménye kevéssé ismert, ezt az űr pótoljuk november 20-án!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»