Események betöltése

Hanukai programok 2. rész

  • Ez az esemény elmúlt.
 

Összegyűjtöttük azokat a hanukai programokat, amelyekre bizonyosan érdemes lesz benézni. Az második körben a december 19–21. között zajló események közül lehet válogatni.

December 19.

18:00 Gozsdu ünnepi élményudvar – Gozsdu udvar (Király u. 13.)

Zsolnai Gábor egyike azon keveseknek, akik túlélték a Soá borzalmait. Rendezőként, liberális értelmiségiként érzékenyen reagál napjaink túlzó változásaira. Nem titkolva el soha ezekről a véleményét. Tiszteli, és vigyázza a művészet és a közélet tisztaságát. Őt követi a Jazzrael együttes. Magyarország egyedülálló világ zenei formációja 2006-ban alakult Jáger Bandi vezetésével. Közismert szefárd, héber, yiddish dalok újraértelmezése, tradicionális közel-keleti zenei folklór különleges interpretálása jazz érintésével.

Facebook

22:30 Negyed7Negyed8 – Hagesher koncert az Aurórában – Auróra (Auróra u. 11.)

A Hagesher Budapest hetedik és tizenharmadik kerülete közt húzódó tengely mentén alakult és leginkább annak népzenéjét dolgozza fel a klezmer és a balkáni dallamok mellett. Mindezt a reggae a hip hop és a funk elemeivel ötvözve olyan színes és táncos masszává gyúrják össze, hogy szem nem maradhat szárazon.

Facebook

December 20.

18:00 Gozsdu ünnepi élményudvar – Gozsdu udvar (Király u. 13.)

Dr. Fröhlich Róbert a Dohány utcai Zsinagóga Főrabbija lobbantja lángra az ötödik nap fényeit. Majd Farkas Izsák hegedűművész bemutatja a közönségnek, hogy a zene fogalmai és határa sokkal tágabbak, mint azt elsőre gondolnánk.

19:00 Hanuka bál – Mazel Tov Hanukafesztivál – Mazel Tov (Akácfa u. 47.)

Kollektív, nagy táncos, jókedélyű örömbuli.

Facebook

23:00 Leisure Chanuka Party – Gozsdu Manó Klub, Gozsdu udvar (Király u.)

A Mazel Tov közösségi party-szervezés Idén télen is egy igazi lezser hanuka partit szervez! Gondoskodnak a jó zenéről és a fülledt hangulatról! DJ Tembo fogja rakni a talpalávalót a legújabb disco, house és R’n’B zenéket.

Facebook

December 21.

9:30 Hanukai Futsal Kupa – Marczibányi Sportcentrum (Marczibányi tér 16.)

13:30 Negyed7Negyed8 – Hagyomány és ellenállás: Zsidó hagyomány és társadalmi progresszió – Auróra (Auróra u. 11.)

Lázadás, ellenállás, mozgalmiság – a hanuka hagyományos története leginkább ezekről a fogalmakról szól. Beszélgetés-sorozatunkon megvizsgáljuk a polgári ellenállás és a zsidó tradíció közös és külön útjait, a kérdések és a válaszok felkutatásában Sturovits Andi és Komoróczy Szonja hebraisták, és Balázs Gábor filozófus lesz segítségünkre.

Facebook

15:00 Csodákkal teli Hanuka buli! Hirdetjük a csodát! – Bálint Ház (Révay u. 16.)

Móka, csodavárás, játék, verseny, fánkdíszítő műhely, hanukai csodatánc, makkabeus twiszter, arcfestő varázsló, óóóóóriási darts, koncert: Rutkai Bori Banda, bűvös trendelli-pörgető verseny, közös gyertyagyújtás Verő Tomi szuperrabbival. Nagyobb gyerekenek Szentélyes állomásos játék a Somer és a Hanoar szervezésében.

Facebook

16:00 „Izraeliül” gyerekeknek: hanuka – Izraeli Kulturális Intézet (Paulay Ede utca 1.)

Hanuka alkalmából az „Izraeliül” gyerekeknek az ünnep témája köré épül. Egy speciális hanukia lesz a játékok középpontjában, amelynek minden gyertyájához egy-egy feladat vagy játék kapcsolódik. Emellett egy előadás is része lesz a foglalkozásnak, hanukia pinata-val is játszunk, csoki érméket készítünk és természetesen a hagyományos hanukai fánkok, a szufganiotok sem maradhatnak el!

Facebook

17:30 Hanuka party a Maccabival – Izraeli Kulturális Intézet (Paulay Ede utca 1.)

A Fény ünnepén a Maccabi sportolók, szervezők és önkéntesek összejönnek, hogy végre mind megismerhessék egymást, és együtt mulathassanak. Fenséges, édes fánkokkal, sós ropogtatni valókkal, kóser borokkal várnak minden érdeklődőt a szervezők. Persze lesz zene és tánc is.

18:00 Gozsdu ünnepi élményudvar – Gozsdu udvar (Király u. 13.)

Asztalos Károly rabbi gyújt gyertyát, aki szabad idejében, állami iskolákban zsidó vallást tanít a gyerekeknek. Utána CobyStyle dj fog izraeli klezmer zenéket játszani.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!