Események betöltése

Gyermekláncfűrész: Para-Kovács Imre vendége Kiss Tibi

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 

Mit jelent ma “menőnek” lenni? Para-Kovács Imre és vendégei a közönséggel együtt próbálnak válaszokat keresni a Bálint Ház új beszélgetős-vitatkozós sorozatában, a Gyermekláncfűrészben! Februári vendég: Kiss Tibi.

Kamaszként és fiatal felnőttként egyetlen dolga van az embernek: hogy menő legyen. A Gyermekláncfűrész-sorozat keretében azokkal foglalkozunk, akik menők akarnak lenni, de ezt a menőséget nem feltétlenül a kereskedelmi tévékben, pornófilmezésben, drog- és fegyverkereskedelemben vagy gyorsulási versenyek környékén keresik, hanem valami oknál fogva a kultúra, a művészet és az értelmiségi lét mocsarában. Para-Kovács Imre olyan emberekkel beszélget, akik a nehezebb utat választották, és megmaradtak annak, akik voltak: pedig lehettek volna mások, jobban kereső, népszerűbb és divatosabb mások.

Kiss-Tibor

Vendég: Kiss Tibor, a magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyénisége. Zenész, képzőművész, dalszövegíró, a Quimby alternatív rockegyüttes gitáros frontembere, előadóművész. Diplomáját 1997-ben szerzi a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Költőként is számon tartják, dalszövegei sokak szerint önálló versekként is megállják helyüket, válogatott művei megjelentek a József Attila Kör kiadásában Ventilátor blues címmel. A zene és a dalszövegírás mellett képzőművészettel, festészettel is foglalkozik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»