Események betöltése

Gyerekkönyv a holokausztról – könyvbemutató

  • Ez az esemény elmúlt.
  Goldmark Terem Wesselényi u. 7
Budapest, 1077 Magyarország
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Giorgio Perlasca nem volt éppen szuperember, csak egy erősen jobboldali olasz húskereskedő, akit véletlenül ért a háború vége épp Budapesten. Aztán spanyol ügyvivőnek adta ki magát, és megmentette 5200 ártatlan magyar zsidó életét. Könyvbemutató Franco Perlasca, Giorgo Perlasca fiának részvételével.

Tisztelettel meghívjuk a legendás embermentő, Giorgio Perlasca emlékére megjelentetett ifjúsági kötet bemutatójára, az Élet Menete Alapítvány, a MAZSIHISZ, az Olasz Kulturális Intézet és a Holokauszt Emlékközpont támogatásával a Manó Könyvek Kiadó gondozásában a Goldmark terembe.

A kerekasztal beszélgetés díszvendége Franco Perlasca, Giorgio Perlasca fia. Moderál: Nyáry Krisztián. A bemutató után a Perlasca család követ helyez el az Emanuel emlék-fánál.

A könyvről: 

“Van egy gyönyörű zsidó legenda, mely szerint Isten azért nem pusztítja el a világot, noha az tele van gonoszsággal, mert az emberi történelem minden pillanatában él a földön harminchat igaz ember – olyan férfiak és nők, akik egyszerűen nem tűrik az igazságtalanságot. Senki sem tudja a nevüket, és ők sem tudják magukról, hogy az igazak közé tartoznak.

Giorgio Perlasca is ilyen Igaz Ember volt. Ebben a fiataloknak szóló regényben megelevenedik a történelem egyik legembertelenebb időszaka: 1944-45. Miközben a szovjet csapatok nyugat felé törnek előre, a fővárosban rekedt zsidókat az éhség és a hideg mellett a német és magyar nácik esztelen támadásai tizedelik. Ekkor egy olasz húskereskedő elhalasztja saját hazautazását azért, hogy annyi embert mentsen meg, amennyit csak tud. Amikor a spanyol nagykövet elhagyja a várost, úgy tűnik, a követség oltalma alatt álló zsidók számára elveszett minden remény. Nincs más hátra, Perlasca megpróbálja megmenteni őket, ehhez azonban egy utolsó, elképesztő, hihetetlenül kockázatos hazugságra van szükség…

Végül 5200 zsidót sikerült megmentenie. Budapesten.”

A Láthatatlan hős

A legandás magyarországi embermentőről, Giorgio Perlascáról szóló ifjúsági könyvbemutató díszvendége Franco Perlasca!