Események betöltése

Gasztro Judafest

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 
   

Változatos, fűszeres, egészséges, izgalmas, sokszínű – gasztroszínpadunkon a zsidó konyha hagyományaiba és mai formájába pillanthatnak be az érdeklődők, és persze ne feledkezzünk meg a lényegről: a finom ételek kóstolásáról!

GASZTROSZÍNPAD
12:00 ● Jiddise Pápe, avagy férfiak fakanállal – főzőshow és kóstoló: Darányiék
13:00 ● Salátaparadicsom, de nem paradicsomsaláta – a legfinomabb izraeli saláták – bemutató és kóstolás
14:00 ● Peter Hoffmann bemutatója és kóstolója – egy New York-i sztárséf a Judafest gasztroszínpadán megmutatja, hogyan lehet valami finom és egészséges
15.00 ● Jiddise Pápe, avagy férfiak fakanállal – főzőshow és kóstoló: Verőék
16:00 ● A saksuka diszkrét bája, avagy hogyan készül az izraeli lecsó és hogyan készítsük el Pesten – Wossala Rozina megmutatja
17:00 ● Csupacsoki: izraeli és zsidó csokikülönlegességek – Fűszeres Eszter tálalásában

Helyszín: Judafest GASZTROSZÍNPAD (a Kazinczy utca Dob felöli végénél, Műsorvezető: Bognár Anna)

Akik az utcán is velünk lesznek:
Frölich cukrászda
Semes Kóser Pékség
torta.hu – Raj Rachel Tortaszalon
Carmel Kóser Étterem / Carmel Kosher Restaurant
CAFE TEL AVIV – Budapest
Kosher-Shop – Síp utca 22.
Qawa – Art of Coffee
WARMCUP

///////

Judafest nyárindító ingyenes kulturális és gasztronómiai utcafesztivál a zsidónegyed szívében!

Idén is visszatér az elmúlt évek legnépszerűbb magyarországi városi fesztiválja, a Judafest: június 10-én a Bálint Ház szervezésében a megszokott módon változik át látványos forgataggá a Kazinczy utca egy teljes napra, emellett már a megelőző napokban is számos programon keresztül pillanthatunk be napjaink zsidó kultúrájába a belvárosi bulinegyedben.

JÚNIUS 7-én, csütörtökön este filmvetítéssel indul a fesztivál programja, majd JÚNIUS 8-án pénteken délután és este a Hősök zsinagógájában és a Dohány utcai zsinagógában egy mindenki számára nyitott istentisztelet zajlik majd. JÚNIUS 9. szombat délután és este az erzsébetvárosi zsidónegyed csodáit felderítő vezetett sétákon vehetnek részt az érdeklődők, majd JÚNIUS 10-én vasárnap, ahogy a Judafest fesztiválok alkalmával mindig, egy napra benépesül a különleges hangulatú Kazinczy utca: két színpadon egész nap ingyenes programok és egész napos vásár várja a látogatókat.
Idén a fesztivál díszvendége a magyar ajkú zsidóság lesz, így képviselteti magát többek között Pécs, Kecskemét, Kőszeg város, Szombathely, Komárom (Magyarország) és Tel-Aviv is. A Judafest szervezői a vallási sokszínűséget, a demokráciát és az egymásra odafigyelést támogatják a rendezvénnyel.

Az utcafesztivál helyszíne a már jól ismert VII. kerület Kazinczy utca Király és Wesselényi utca közötti szakasza.
Az egykori Kereszt utca, ahol kóser húsüzemek, kóser éttermek, rézüzemek, kártyafestő műhelyek és kávéházak sorakoztak, egy napra szinte teljes hosszában szabadtéri színpadoknak, és a zsidó kultúrához kapcsolható, színesebbnél színesebb programoknak ad majd helyet.

Részletes hamarosan: www.judafest.org

/////////////////

A Judafest főtámogatója a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány – MAZS, amely 1991-ben jött létre, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezeteként. A kiemelten közhasznú szervezet célja, hogy hozzájáruljon a zsidó identitás kialakításához és megtartásához.

https://www.facebook.com/events/1750774565007823

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!