Események betöltése

GAGA-kurzus ► DART ► Guy & Yaniv Duo

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Tánc-workshop Yaniv Avraham, a DART Társulat és Guy & Yaniv Duo részvételével

18:30 GAGA-kurzus Yaniv Avraham vezetésével

Yaniv Avraham a Karmi Machol Karmiel Néptánc Akadémián és együttesnél kezdett táncolni, majd tovább folytatta a tanulmányait. 1999-2001-ig a Mate Asher of Performing Art-on (MASPA,) illetve emellett a Kibbutz Contemporary Dance Company-nál a Kibbutz Ga’atonban. 2001. júniusában a Batsheva Esnemble tagja lett, majd 2003-ban felkerült a Batsheva Dance Company-ba, ahol 2010. júliusáig táncolt. A Batsheva Dance Company-nál többek között együtt dolgozott: Ohad Naharinnal, Sharon Eyallal és Mats Ekkel. Az elmúlt években egykori Batshevás táncművészek- Noa Zuk, Gili Navot- darabjaiban is fellépett. Az Izraeli Kulturális és Oktatási Minisztérium és az Amerika- Izrael Kulturális Alap is kitüntette táncművészeti díjjal.

Yaniv számos darabot készített a Batsheva Dancers Create sorozatba 2004 és 2010 között. Mióta a társulattól eljött, koreografált a MASPA-nak, a Florida Egyetemnek, és szólóival – Somersault (2013) több neves fesztiválon is bemutatkozott: a Suzanne Dellal Center-ben, Tel Avivban, Amsterdamban a Dance Makers fesztiválon, Reggio Calabriaban az MDF-en. Yaniv Izraelben. Nemzetközileg is oktatja Ohad Naharin mozgásnyelvét, a Gagát nem csak táncművészeknek, valamint Ohad repertoárját is tanítja világszerte, többek között a Carte Blanche-nál, a Les Grands Ballets Canadien-nél, és a  Cullberg Ballet-nél, valamint egyetemeken, ahol működik táncos szak,  a University of Florida, Jacksonville University, Tisch (NYU), és University of Southern Florida. Emellett mesterkurzusokat tartott Ausztráliában, Szingapúrban, Japánban, Oroszországban, Szerbiában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban. Mindemellett a MASPA művészeti vezetője.

20:00  DART Társulat:  MAL

Charles Baudelaire “A romlás virágai” (Les Fleurs du mal) c. verseskötetéből inspirálva, valamint a két alkotó saját tapasztalataiból merítve igyekszik a mai társadalmi és annak az adott hatalmi rendszerhez való viszonyára reflektálni. A darab egy belső romlási folyamatot mutat be, amely tudattalanul ugyan, de elkerülhetetlen következménye egy hamis valósághoz való ragaszkodásnak, valamint megjeleníti az ember önnön morális szabályrendszerét, és a rá nehezedő külső nyomás harcát. Mindezt az előadók könnyed és látszatra felszínes atmoszférában igyekeznek előadni, és tükörképet mutatni a minket körülvevő máz illúziójának.

Alkotók és előadók: Nagy Emese, Simet Jessica – Zene: Frank Bretischneider / Kutiman

20:20 Guy & Yaniv Duo (IL)

Guy 2001-ben kezdett táncolni a Batsheva Ensemble-ben és 2004-ben csatlakozott a Batsheva Dance Company-hoz, ahol többek között együtt dolgozott: Ohad Naharinnal, Sharon Eyallal és Yasmeen Godderrel. A Batsheva éves programjára, a Dancers Create estekre 10 különálló rövid darabot készített. 2013-ban Ohad Naharin asszisztenseként működött közre a The Hole,  majd 2015-ben a Last Work című egész estés alkotásokban.

2012-ben kilépett az együttesből és Yaniv Avrahammal, régi kollégájával, aki szintén Batsheva táncos volt, két projektet is készítettek. 2014-ben egy duettet, amelyet ők táncolnak, és a Zira Fesztiválon mutatták be Jeruzsálemben Kuntz néven, és ugyan ebben az évben novemberben mutatták be Vellum című darabjukat, 8 táncossal Moszkvában.  2015-ben Guy ismét Ohad Naharin asszisztenseként vitte  színpadra a Minus 16 darabot a Nürnberg-i balettnek Zürichben. 2002 óta nemzetközileg oktatja a Gaga technikát. Emellett Guy aktiv DJ-ként is jelen van Tel Aviv színes party szférájában, klubbokban, bárokban is játszik, valamint rendszeres DJ-je a Batsheva Dance Company által rendezett “Sessions” eventeknek.

 

A foglalkozás a Zsidó Művészeti Napok programsorozat része
http://zsidomuveszetinapok.hu/en/programok/37-2017-majus-6/203-gaga-kurzus-yaniv-avraham-vezetesevel