Események betöltése

Független vélemény – Prés alatt

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

Általános jelenség Magyarországon, hogy mindenki csak a saját családja, csoportja által átélt traumákat hajlandó fontosnak tartani, a többi, mintha nem létezne. Jó és rossz csapatban gondolkodunk, és feltétel nélküli, megkérdőjelezhetetlen szövetségesekre, valamint esküdt ellenségekre osztjuk a világot, akiknek nem jár kímélet. Hol a helye független véleménynek? Bánki György pszichiáter, Kende Anna szociálpszichológus, dr. Sándor Zsuzsa jogász. A Kibic és Bálint Ház közös sorozata.

Speciálisan magyar helyzet a kéborra szakadt ország, a két oldal közti totális kommunikációképtelenség? Esetleg kelet-európai jelenség? Mi ennek az oka, és kinek jó a megosztottság?

Általános jelenség Magyarországon, hogy mindenki csak a saját családja, csoportja által átélt traumákat hajlandó fontosnak tartani, a többi, mintha nem létezne. Jó és rossz csapatban gondolkodunk, és feltétel nélküli, megkérdőjelezhetetlen szövetségesekben, valamint esküdt ellenségekre osztjuk a világot, akiknek nem jár kímélet.

Kérdés, miért működik így az emlékezet és az empátia? Mi közünk a másik fájdalmához? Hogyan befolyásolja az egyes ember attitűdjét a csoportnyomás? Miért nehéz a független vélemény kialakítása? Mi az oka annak, hogyha eltérünk a saját csoportunkon belül meghatározott normától, azért büntetés, kirekesztés jár?

E kérdéskör mentén pszichológiai-szociálpszichológiai szempontból járjuk körbe ezen esten a lelkekben lakó megosztottság okait, és keressük az esetleges kitörési pontokat.

Résztvevők:

Bánki György pszichiáter

Kende Anna szociálpszichológus

dr. Sándor Zsuzsa jogász

 

Moderál: Hidas Judit, az akibic.hu főszerkesztője 

 

Mi közöm hozzá Független vélemény Prés alatt

 

Jegy


Belépő: 800 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 600 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 600 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a sajto@balinthaz.hu címen. 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»