Események betöltése

Független vélemény – Prés alatt: dr. Sándor Zsuzsa

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

Jogász, kényszernyugdíjas bíró, tanácselnök, büntetőjogász, újságíró, publicista. Ő is ott lesz november 13-án, csütörtökön, 19 órakor a Bálint Házban a Függelten vélemény – Prés alatt című beszélgetésünkön.

Az ELTE-n lett jogász, majd ügyész, minisztériumi vezető, bíró, bírói tanács elnöke, sajtófőnök és szóvívő. 2012 a nagy fordulat, azóta újságíró, publicista, számos TV-s beszélgetés közismert szakértője. Állandóan ír, véleményt nyilvánít; elérhető a www.langart.hu;, illetve a www.jogasz.cafeblog.hu oldalakon.

dr. Sándor Zsuzsa

Általános jelenség Magyarországon, hogy mindenki csak a saját családja, csoportja által átélt traumákat tartja fontosnak, a többieké, mintha nem létezne. Jó és rossz csapatban gondolkodunk, és feltétel nélküli, megkérdőjelezhetetlen szövetségesekre, valamint esküdt ellenségekre osztjuk a világot, akiknek nem jár kímélet.

Hol itt a helye a független véleménynek? Hogyan befolyásolja az egyes ember attitűdjét a csoportnyomás? Mi az oka annak, hogyha eltérünk a saját csoportunkon belül meghatározott normától, azért büntetés, kirekesztés jár?

Bánki György pszichiáter
Kende Anna szociálpszichológus
dr. Sándor Zsuzsa jogász

moderátor: Hidas Judit író, a Kibic főszerkesztője

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»