Események betöltése

Fogjunk össze, legyünk együtt az LMBTQI-barát sábát sáháriton!

  • Ez az esemény elmúlt.
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A szervezők várják minden olyan szervezet csatlakozását, amelyek fontosnak tartják, hogy az LMBTQI emberek a zsidó közösségek szerves részei legyenek és megszűnjön a velük szembeni kirekesztés, megkülönböztetés. Arra kérik a zsidó szervezeteket is, hogy vállaljanak szolidaritást, csatlakozzanak az eseményhez, adjanak hírt róla köreikben!

 Idén már 5. alkalommal tart LMBTQI-barát szombat délelőtti istentiszteletet a Budapest Pride Fesztivál keretében a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség, a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség és a Dor Hadas Közösség. Az eseményt a Budapest Pride felvonulás délelőttjén, július 2-án 11 órakor tartjuk a Bálint Házban.

A csatlakozási szándékot, kérjük, jelezzék az [email protected] e-mail címen vagy üzenetben a Szim Salom Hitközség Facebook-oldalán!

Mint az LMBTQI embereket vallási szempontból is teljesen egyenjogúnak tekintő reform irányzat tagja, a a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség 4 éve szervezett először LMBTQI-barát sábát sáháritot a Budapest Pride Fesztivál keretében.

A kezdeményezést elejétől fogva támogatták a budapesti egaliter közösségek, a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség és a Dor Hadas Közösség, a helyszínt pedig minden alkalommal a befogadó szellemű Bálint Ház biztosította.

(A Facebook-eseményhez egyénileg itt lehet csatlakozni.)

LMBTQ-barát zsidó istentisztelet / LGBTQ-Friendly Shabbat Shacharit

SCROLL DOWN FOR ENGLISH Immár több éves hagyomány, hogy a Budapest Pride Fesztivál keretében (is) három befogadó zsidó közösség deklaráltan kiáll az…