Események betöltése

Filmvetítés: A place in heaven (2013)

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Visszavonult tábornok fekszik a halálos ágyán, egyedül és megkeseredve, míg ultra-ortodox fia próbálja megmenteni lelkét a pokoltól. Yossi Madmon legújabb, kávzi-bibliai filmje felöleli Izrael 40 évét, miközben egy apa-fiú viszonyt boncolgat.

A cím jelentése (Hely a mennyországban) már a film elején kibontakozik egyfajta “mese-a-mesében” módon: Izrael alapítása után nem sokkal a bátor, sokak által elismert Bambi őrmester visszatér bázisára egy merész akció után. Érkezésekor a szakács kisegítője, egy fiatal rabbi, irigyen megjegyezi, hogy elnyerte helyét a mennyországban mivel életét kockáztatta zsidó testvéreiért. A szekuláris cionista Bambi erre gúnyosan csak annyit válaszol, hogy szívesen elcseréli ezt a helyet a kedvenc fűszeres omlettjéért cserébe. Mivel a vallási szabályok megengedik az ilyen absztrakt fogalmakkal való kereskedelmet, a kukta egyből megírja a szerződést és a csere megtörténik.

Évekkel később – amikor a film már napjainkban játszódik – a tábornok vallásos fiának az idővel kell versenyeznie, amikor apja halálos ágya mellől elindul megkeresni a kuktát, hogy érvénytelenítse a szerződést. Ha nem sikerül neki, apja a pokolra jut.

117 perc / héber nyelven angol felirattal

 

Filmvetítés: A place in heaven (2013)

(For English, please scroll down) Visszavonult tábornok fekszik a halálos ágyán, egyedül és megkeseredve, míg ultra-ortodox fia próbálja megmenteni…