Események betöltése

Fiatal képzőművészek a holokausztról – Enyészpont

  • Ez az esemény elmúlt.
   

Hat kortárs képzőművész a holokauszt egy-egy történelmi helyszínén készített „alternatív emlékművet”. A művek online megtekinthetőek, valamint beszélgetés is lesz róluk február 1-én, 19 órakor az FKSE Galériában.

Az Enyészpontok című kiállítás egyik legfőbb célja, hogy bemutassa a magyar holokauszt-történet fontos, de kevésbé ismert budapesti helyszíneit, az egymástól távol eső, mégis összeköthető városi terek történeteit.

A projekt előkészítése során majdnem húsz olyan helyszínt sikerült összegyűjteni, ahol megrázó események történtek. Hat kortárs képzőművész vagy képzőművész csoport választott egyet-egyet az összegyűjtött történelmi események közül, hogy azok helyszínén készítsenek egy „alternatív emlékművet”.

A művészek (Balla Csönge, Borsos Lőrinc, Gróf Ferenc, Karas Dávid, Nem mi voltunk! Crew, Rudas Klára) munkái csak egy időre kerültek köztérre, a kiállítás valójában online látható teljes egészében.

2016. február 1-én, hétfőn 19 órakor egy kerekasztal-beszélgetés keretében mutatják be a kiállítást a művészek és a kurátor, Don Tamás, melynek témája: a holokausztemlékezés a kortárs művészeten keresztül.

A beszélgetés helyszíne: FKSE Stúdió Galéria, 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35. (bejárat a Damjanich és a Rottenbiller utca sarkán)

Tovább részletek a Facebookon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»