Események betöltése

Elhurcolt Életek kiállítás Gyöngyösön

  • Ez az esemény elmúlt.
  Gyöngyösi Zsinagóga Kőrösi Csoma Sándor utca 3200 Magyarország
 
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Elhurcolt Életek kiállításunk legközelebb Gyöngyösön, a Zsinagógában nyit április 13-án 15:00-kor.

A kiállítást Hiesz György polgármester nyitja meg, beszédet mond Gordon Gábor, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Weisz Péter hitközségi elnök.
A megnyitón diákok is közreműködnek majd. A kiállítást a Gyöngyösi Zsinagógában április 27-ig látogatható előzetes bejelentkezés alapján.


Elhurcolt Életek című vándorkiállításunk 2014-ben, a magyarországi tömeges deportálások 70. évfordulója alkalmából készült.

Fókuszában a vidéki zsidóság áll, témája magában foglalja a a magyarországi holokauszt eseményeit, valamint ezek közvetlen és közvetett előzményeit is. Kiállításunk tárgyának szűkebb földrajzi kerete az 1941-1944 közötti Magyarország, valamint ugyanebben az időben a magyar zsidóság sorsával összefonódó külföldi területek: a Keleti Front, Kamenyec-Podolszkij, és Auschwitz-Birkenau. Célunk emlék állítása mindazoknak, akiket jogaiktól megfosztottak, hazájukból kitaszítottak, elhurcoltak majd meggyilkoltak.

A három önkéntesünk, a három kutató történész – Hédi Fanni, Klacsmann Borbála és Laszák Ildikó által megálmodott és megalkotott, 10 roll up-ból álló kiállítás az országot járja, így kívánjuk üzenetét minél több helyre eljuttatni.
A kiállítással kapcsolatban érdeklődni, illetve bejelentkezni az info @eletmenete.hu e-mail címen lehet. Érdeklődés esetén további információkat, az alkotók által megfogalmazott teljes koncepciót elküldjük.