Események betöltése

ÉLET MENETE Budapesten

  • Ez az esemény elmúlt.
   

Ismét Élet Menete Budapesten! A magyarországi Holokauszt 70. évfordulójának évében immár 12. alkalommal rendezzük meg Budapesten az Élet Menetét. Idén a Március 15. téren találkozunk 15:30-kor, és innen vonulunk a Szabad sajtó úton és a Rákóczi úton a Keleti pályaudvarra.

Tartson velünk, emlékezzünk és emlékeztessünk közösen! Részvételével, emberi tanúságtételével álljon mellénk a kirekesztéssel és a gyűlölködéssel szemben.

A “March of The Living”, a nemzetközi Élet Menete 1988 óta emlékezteti a zsidó és nem zsidó fiatalokat a Soá borzalmaira és ezzel egyidejűleg bemutatja a zsidó nép élni akarásának erejét. A varsói gettófelkelés zsidó naptár szerinti évfordulóján minden évben zarándokok ezrei érkeznek Lengyelországba a világ minden pontjáról, hogy együtt járják végig a az Auschwitz és Birkenau közötti három kilométeres “Halál menetét”.

Az 54 országból álló szervezetben egyedülálló módon 2002 óta Budapesten is megrendezzük a menetet – a magyarországi  Holokauszt Emléknaphoz kapcsolódóan -, melyhez évente jólelkű emberek ezrei csatlakoznak.

TALÁLKOZZUNK ÁPRILIS 27-ÉN 15:30-KOR, hiszen EMLÉKEZNI ÉS EMLÉKEZTETNI MINDANNYIUNK KÖTELESSÉGE!

https://www.youtube.com/watch?v=EiLkYZ-i7FE&feature=youtu.be
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»