Események betöltése

„Egy békés jövő emlékére – Giorgio Perlascára emlékezünk”

  • Ez az esemény elmúlt.
  Olasz Kultúrintézet Bródy Sándor utca 8.
Budapest, 1088 Magyarország
 

A Giorgio Perlasca Alapítvány, az Olasz Kultúrintézet és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület tisztelettel meghív minden kedves érdeklődőt 2013. október 29. kedd, 18:00 órára az Olasz Kulturális Intézetben megtartandó „Egy békés jövő emlékére – Giorgio Perlascára emlékezünk” című eseményére. A megemlékezésen szinkrontolmácsolást biztosítunk.

 

 giorgio perlasca akibicre

Az eseményen felszólal Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke és Franco Perlasca, a Giorgio Perlasca Alapítvány elnöke. Az elhangzott köszöntők után az érdeklődők fotókiállítást tekinthetnek Giorgio Perlasca életének helyszíneiről.

Az „olasz Wallenbergként” is emlegetett Giorgio Perlasca 5200 magyarországi zsidót mentett meg a koncentrációs tábortól és a kivégzéstől. Fejléces levélpapírok és pecsétek segítségével menleveleket állított ki, gyerekeket mentett meg Eichmann halálvonatáról. Hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor nyilas házakból, rendőrségi cellákból szabadított ki embereket, gyógyszereket és élelmet szerzett. 1988-ban a padovai zsinagógában Perlasca átvehette a Világ Igaza kitüntetést Izrael államtól.

Az eseményre a belépés ingyenes
Pontos cím: Budapest VIII. ker., Bródy Sándor u. 8.
www.mazsike.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»