Események betöltése

Common Jam 5. / megnyitó

  • Ez az esemény elmúlt.
  2B Galéria Ráday utca 47
Budapest, 1092 Magyarország
  2B Galéria
Honlap:
http://www.2b-org.hu/
 
   

COMMON JAM 5.
2018.10.08. 18:00

Kiállítás megnyitó és a Punk konyha No2 funzine lapszám bemutatója a fenntartható konyha jegyében

Évek óta hagyomány a 2B Galériában, hogy a nőművészekből álló alkotóközösség – Fajgerné Dudás Andrea Júlia, Szabó Eszter Ágnes, Szilágyi Csilla, Boldizsár Zsuzsa, Syporca Wandhal és Karai Györgyi – festményeket, installációkat, grafikákat, fanzinokat, textil-és üvegmunkákat állít ki. A befőzéstől a dzsemkészítésen át 2018-ra a képzőművészet és design határterületén megjelenő termékfejlesztésig jutottak az alkotók, és ez egy újabb lépést jelent az utcai gyümölcsök művészeti feldolgozásában. A kiállítás megnyitó, egyben a Budapest Street Fruit Bonbon termékbemutatója is lesz.
A művészek Pest környéki, útszéli, elhagyott almafák termését szüretelik le. Tevékenységük fontos üzenete a kárba vesző, mások által nem hasznosított gyümölcs hasznosítása, a termőfák megbecsülése, az ökologikus szemlélet. Ezt a művészeti ágat olyan külső tényezők is befolyásolják, mint az időjárás, így az októberi kiállításra most először, már a legkésőbbi őszi gyümölcsből készült meglepetéssel készülnek.
Évről-évre új területeket járnak be, új fákat fedeznek fel, majd a begyűjtött termésből a kiállítás látogatóival együtt dzsemet készítenek a 2B Galéria terében. Ebben az évben a budai Dózsa György téri birsalmafa termését szüretelték le. A kiállított munkák és a közösségi tevékenység szoros egységet képez, együttes műalkotás értelmezését kínálják fel számunkra.
A program záróeseményeként egyfajta „cserepiacként” működve a Ráday utca arra sétáló közönsége nem csak elviheti a megmaradt gyümölcsöt, de az almadzsemért cserébe hozhat is másfajta élelmiszert, amit a művészek jótékony célra, rászorulóknak ajánlanak fel. Ebben az évben a Projekt szlogenjét adó EAT MORE ART, háztartási betonpecsételő workshop is kíséri a programot.

megtekinthető október 19-ig.

https://www.facebook.com/events/178591643031891

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!