Események betöltése

Bor, irodalom, vacsora – borvacsora Kukorelly Endrével és Egri Mártával

  • Ez az esemény elmúlt.
  Borlabor Étterem Veres Pálné utca 7
Budapest, 1053 Magyarország
 

A bor és az irodalom termékeny egymásra hatásának hagyományát szeretné a Mazsike feleleveníteni és folytatni, melynek keretében irodalmi borvacsorát szervez. Az este során Egri Márta, Jászai Mari-díjas színésznő, és Kukorelly Endre, József Attila-díjas író, költő olvasnak fel novellákat és verseket, kötetlen beszélgetéssel kísérve.

 

Az Örökkévaló parancsára Mózes követeket küldött Kánaán földjének feltérképezésére.

“Mikor pedig eljutának Eskol völgyéig, lemetszének ott egy szőlővesszőt egy szőlőfürttel, és ketten vivék azt rúdon; és a gránátalmákból és a figékből is szakasztának. Azt a helyet elnevezék Eskol völgyének; a szőlőfürtért, a melyet lemetszettek vala onnét Izráel fiai.” (4Mózes13:24-25, Károli G. ford.)

 

A szőlő és a bor évezredek óta része az emberiség mindennapjainak és kultúrájának. Az ókori rómaiak és görögök egy-egy külön istenség: Dionüszosz és Bacchus védelmébe ajánlották a szőlőt és a bort. A szőlő és bor mint a bőség szimbólumai számos képzművészeti alkotáson megjelenik, de az irodalomban is találkozunk vele, gondoljunk csak a magyar Himnuszra. A bor és a kultúra termékeny összefonódásának ékes bizonyítéka Dionüszosz isten, aki a bor mellett a színházért is felelt. A bordalok pedig végigkísérik a világirodalom és a zene történetét.

A bor és az irodalom termékeny egymásra hatásának hagyományát szeretné a Mazsike feleleveníteni és folytatni, melynek keretében irodalmi borvacsorát szervezünk.

Az este során Egri Márta, Jászai Mari-díjas színésznő, jelenleg a tatabányai Jászai Színház tagja, és Kukorelly Endre, József Attila-díjas író, költő olvasnak fel novellákat és verseket, kötetlen beszélgetéssel kísérve.

 

Kukorelly   egri marta

A felolvasást néha megszakítjuk egy-egy finom pohár borral, egy-egy fogással a vacsorából.

Egy ilyen estéhez elegáns borok dukálnak, amelyeket sommelier ismertet majd velünk. A brookról és a fenséges vacsoráról (a menüről ide kattintva olvashat bővebben) a BorLaBor étterem gondoskodik.

Időpont: 2016. május 25., szerda, 19:00 óra
Helyszín: Borlabor Étterem (1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.)
Részvételi díj: 8.900,- Ft, érvényes Mazsike-kártyával 8.500,- Ft

Tekintettel arra, hogy a férőhelyek száma korlátozott (max. 25 fő), kérjük, hogy részvételi szándékát előzetesen a mazsike@gmail.com címen, vagy telefonon a 06-1-311-6665 számon szíveskedjék jelezni.

Várjuk Önt is szeretettel!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»