Események betöltése

Beszélgetés a nem létező feketelistáról a Bálint Házban!

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 

Székhelyi Józseffel és Vágó Istvánnal Dési János újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető beszélget. 

Vendégeink: Székhelyi József és Vágó István.

Moderátor:Dési János

Székhelyi József

Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, a Fészek Klub alelnöke.

1971-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Karrierje a kecskeméti Katona József Színházban indult. 1979–ben átszerződött a fővárosi Nemzeti Színházba, 1983-ban a Madách Színház, 1992 és 1994 között az Arizona Színház tagja lett, majd 1994-től Sopronba szerződött. 1998 óta a Soproni Petőfi Színház és a budapesti Nemzeti (2000 óta a Pesti Magyar Színház) munkatársa. 2003 és 2008 áprilisa között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója. 2014-től a Veres 1 Színház társulatának tagja.

2012. június 1-jétől azonnali szabadságra küldte a Szegedi Nemzeti Színház, a felmondási idő után 2013. február 1-jétől öregségi nyugdíjas lett. Gyüdi Sándor színházigazgató szerint a nyugdíjazásnak költséghatékonysági oka van, az ügynek nincs köze az egri kulturális bizottság zsidózásához.

Székhelyi József

Vágó István

“Az Origó újságírója hívott fel 2010 végén, hogy mit szólok a TV2 közleményéhez. Így tudtam meg, hogy lapátra kerültem. Furcsa volt, mert aznap délelőtt egy új műsor kamerapróbáján voltam a TV2 stúdiójában.

Később volt munkáltatóm perbe is fogott, mert egy pécsi társaság rendezvényén egyes bekövetkezett események között párhuzamokat vontam, bár a következtetést ott is a közönségre bíztam. Ezek után a TV2 hitelrontással vádolt, de ezt a pert megnyertem. Fellebbeztek, de másodfokon is vesztettek.

A “közszolgálati” MTVA természetesen nem akar látni a képernyőjén, sőt, még az archívumából is kiirtott. Talán nem függetlenül ezektől, a kormányváltás óta nincs semmilyen meghívásom se vállalati, se önkormányzati rendezvényre.”

Vágó István

Jegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Salom Klub tagságival 500 ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a sajto@balinthaz.hu címen.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»