Események betöltése

Bálint Ház Évadnyitó Utcabál

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

A Bálint Ház évadnyitó eseménye az Utcabál, mely egy igazi zsidó közösségi rendezvény. A nagyünnepek előtt egy jó lehetőség arra, hogy legújabb évadunk inspirációval kezdődjön.

A Bálint Ház a budapesti zsidó közösségi élet egyik központja, ahova évente 40 ezer látogató tér be. Az utcabál programjában a nagy érdeklődésre számot tartó kerekasztal beszélgetések, előadások mellett mindig van szórakoztatva tanító gyerekprogram, lehet kérdezni a nap folyamán itt tartózkodó rabbitól, és látogatóink megismerkedhetnek a zsidó közösség különböző szervezeteivel, kezdeményezéseivel.

Idei utcabálunk szeptember 11-én lesz. Az ezen a napon történtek mindannyiunk kollektív emlékezetének része. Hogyan is lesz akkor ez egy vidám, színes forgatag, egy igazi jó utcabál?

Bálint Ház Utcabál 2016

A nap folymán folyamatosan a kicsiket egész délután KocKaland állomásos játék, kézműveskedés, arcfestés és az ingyenes Éden Játszóház várja ✡ Héber kalligráfia workshop ✡ Börze az utcán ✡ Ingyenes Fitnesz terem: kardio & kondicionáló gépek, finn szauna ✡ Tanuld meg héberül leírni a neved! ✡ Szelfizz a rabbival! ✡ Sabre Kávézó kóserpálinkával és zsidó finomságokkal. ✡ DIY ✡ Tombola ✡ ugrálóvár ✡ arcfestés ✡ ingyenes városfelfedező túra a Magyar Zsidó Kulturális Egyesülettel ✡ Játssz a History City óriás társasjátékkal ✡ Ülj bele a Tolerancia Méterbe

Látogatóink megismerkedhetnek a zsidó közösség különböző szervezeteivel, kezdeményezéseivel: Az Élet Menete Alapítvány Bét Orim HitközségIzraeli Kulturális Intézet Gólem Színház Héber Nyelvi Központ Holokauszt Emlékközpont Magyar Társasjátékos EgyesületJDC-Mazs Alapítvány projektjei: Jaffe Családsegítő SzolgálatNarancsliget AdományközpontMaZsiKe – Magyar Zsidó Kulturális Egyesület MAZSIHISZ – Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége

15:00 Salom Klub zenés összeállítása
15:00 Két haza fájdalma – Rachel Korazim előadása az izraeli irodalomról
15:30 Bemutatkoznak a Bálint Házban működő klubok és közösségek, ifjak és idősek,a házban működő sporttanfolyamok: Salsa, Kóser aerobik, Capoeira, Táncoló talpak
15:30 Játékos ismerkedés a zsidósággal 6-13 éves gyerekeknek az Éld Át! sátornál
16:00 MaZsiKE Kulturális városfelfedező séta Deák Gáborral – regisztráció szeptember 6. 14:00-től
16:30 Ringató – énekes hangszeres foglalkozás
17:00 Rutkai Bori Banda gyermekkoncert
17:00 Balázs Gábor: Vajon minden megengedett a terrorizmus elleni harcban?
18:00 Tombola és a pályázat eredményhirdetése
18:30 Zseniális ötletek, ötletes zsenik avagy, hogy lesz egy ötletből sikerWinkler Nóra beszélget Márk Szonjával (Édesem cukrászda tulajdonosa)
18:30 Genderutópia – Üvegplafon workshop Réz Annával
18:30 Polnauer Flóra & Lamm Dávid koncertje
20:00 Talmud nem csak nőknek – Fináli Gábor rabbi és Hegedűs Pál matematikus előadása
20:00 Klezmer R’s & MediCantare Leánykar koncertje

TAGSÁGI KEDVEZMÉNYEK AZ UTCABÁL NAPJÁN:

Baba-Mama (negyedéves 7000 Ft, éves 15000 Ft) és Fitnesz kártyák (éves 25000 Ft, negyedéves 12500 Ft) akár 30% kedvezménnyel!Salom Klub Bálint kártya egy évre 10% kedvezménnyel (5000 Ft)!

 

Bálint Ház Évadnyitó Utcabál // szeptember 11.

Az utcabálon koncertekkel, árusokkal, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, valamint a zsidó konyha remekeivel várunk minden érdeklődőt….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»