Események betöltése

Az Élet Menete Alapítvány virtuális sétája Auschwitzban január 27-én 18 órától

  • Ez az esemény elmúlt.
 

2021. január 27-én, az ENSZ holokauszt napjához kapcsolódóan Auschwitzba szervezünk virtuális sétát. 18 órától Auschwitz főtáborát, majd pedig Birkenaut fogjuk meglátogatni.

Az Élet Menete Alapítvány új projektjében virtuális utazásra hívjuk azokat az érdeklődőket, akik ezekben az időkben, amikor külföldre utazni rendkívül nehéz, szívesen részt vennének a holokauszttal és az európai zsidóság történetével kapcsolatos helyszínek meglátogatásán. Mivel nem tudunk személyesen ellátogatni az eredeti helyszínekre, ezért az új programunkban havonta egy alkalommal, az internet segítségével utazunk el ezekre.
Az egyes „utakon” korabeli és jelenlegi képek, visszaemlékezések és filmrészletek felhasználásával elevenítjük meg az adott helyen történteket. A program során Pécsi Tibor, történész kalauzolja a csoportot a helyszínen. A résztvevők kérdéseikkel és hozzáfűzéseikkel interaktívan alakíthatják az adott helyen való „sétát”.
Első utunk 2021. január 27-én, az ENSZ holokauszt napjához kapcsolódóan Auschwitzba vezet. 18 órától Auschwitz főtáborát, madj pedig Birkenaut fogjuk meglátogatni.
Az érdeklődőket kérjük, hogy a kinga@eletmenete.hu címen jelezzék részvételi szándékukat 2021. január 26. 15:00 óráig email címük elküldésével. A megadott e-mail címükre a sétát megelőzően küldjük el a Zoom kapcsolat linkjét, amelyen beléphetnek a programba.
Várunk mindenkit szeretettel!
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»