Események betöltése

Anyátlan nemzedék – C. Molnár Emma / Hidas Judit / Szily Nóra estje

  • Ez az esemény elmúlt.
  Hadik Kávéház Bartók Béla út 36
Budapest, 1111 Magyarország
   

Minek köszönhető, hogy mára olyan törékenyek lettek a kapcsolataink, mint az ostya? Miért érezzük önmagunk körül a szolidaritás hiányát, hogy az idő előrehaladtával egyre kevesebbet érünk, egyre kevésbé vagyunk fontosak? Anyátlan nemzedék címmel jelent meg C. Molnár Emma aktív-analitikus pszichoterapeuta, a Nők Lapja és több médium népszerű párkapcsolati szakértője és Hidas Judit író közös kötete, melyben a férfi és a nő viszonyának alakulásán keresztül vizsgálják társadalmunk és mindennapjaink alapvető kérdéseit.

Kettejük mellett az est vendége lesz Szily Nóra újságíró, coach – akinek jelenleg a LifeNetwork TV-n Egy kávé Szily Nórával címmel látható beszélgetős műsora, valamint “Ők a nők” címmel interjúkötetet is írt. Szily Nóa állandó szerzője a life.hu-nak és a Nők Lapja Pszichének. Tanít a Budapesti Kommunikációs Főiskolán, és személyiségfejlesztéssel is foglalkozik.

Három generáció, három nézőpont, három nő – a Hadik Irodalmi Szalon szezonzáró estjén ők osztják meg gondolataikat, tapasztalataikat.

C. Molnár Emma és Hidas Judit a férfi és a nő viszonyának alakulásán keresztül vizsgálja társadalmunk és mindennapjaink alapvető kérdéseit. Fő állítása szerint a korszellem határozza meg alapvetően az egyén életét, lehetőségeit és problémáit. Korunk értékrendje napjainkban nem kapcsolódik össze a humánummal, így atomizálódott, önmaga szélsőséges autonómiájáig eljutott emberek tömege próbál egymással és önmagával kezdeni valamit. Egymás értékeinek tisztelete, az intimitás helyett egyre inkább a „csak magadért felelsz” elve valósítja meg önmagát, az együttműködés helyett a harc és a rivalizálás kerül előtérbe a magánélet színpadán is. Az egyén pedig a magány és az elszigeteltség elől sokszor szélsőséges élményéhség kielégülésekbe, ideológiákhoz, pártokhoz, csoportokhoz menekül.

Közreműködik: Bank Dénes – gitár (flamenco)
Háziasszony: Juhász Anna
Belépő: 500 Ft
A június 17-i, szezonzáró estünkre az anna_juhasz@hotmail.com címen regisztrálhatnak.

A könyvről bővebben itt olvashat.

Anyátlan nemzedék – a Hadik Irodalmi Szalonban

Anyátlan nemzedék – C. Molnár Emma / Hidas Judit / Szily Nóra estje Anyátlan nemzedék címmel jelent meg C. Molnár Emma aktív-analitikus…

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»