Események betöltése

Amiről mindenkinek van véleménye: Az oktatás (itthon és a világban)

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 

Zeitler Ádám, a Milestone Intézet egyik alapítójának előadása oktatási rendszerekről, problémáikról, árakról. Menni vagy maradni? Az utolsó kapcsolja le a villanyt? Kik mennek, miért és hova tanulni? Mi az oktatás jövője?

A Milestone Intézetnek ma már több mint 120 diákja tanul az Egyesült Királyság különböző egyetemein, miközben idén 100-nál is több fiatal iratkozott be az aktuális tanulmányi programra: az ország legjobb középiskoláit képviselik.

A Milestone Intézet küldetése, hogy felkutassa, ápolja, külföldi tanulmányi pályájukon elindítsa, majd hazahozza a tehetséges diákokat, és mindebben országos központként működjön. Arra törekszik, hogy áthidalja a világ vezető egyetemei és a legtehetségesebb diákok között egyelőre létező, a magyar közoktatási rendszerből fakadó szakadékot. Ezzel párhuzamosan célja, hogy diákok és szakemberek olyan közösségét hozza létre, melynek tagjai nem csak kiválóságukkal mutatnak példát a következő generációk számára, de készek és hajlandóak is dolgozni egy jobb jövőért otthon, Magyarországon.

Az alapítók hisznek abban, hogy Magyarország mostani gazdasági, szociális, kulturális és politikai gondjainak nagy része abból fakad, hogy képtelen kiaknázni a világban zajló folyamatos innováció lehetőségeit. Mindezt részben pénzügyi, részben nyelvi okokból, vagy egyszerűen azért, mert hiányoznak az ehhez szükséges szakmai hálózati kapcsolódásai. 

Éppen ezért az intézet arra törekszik, hogy lefektesse egy olyan tudásközpont alapjait, amely képes lebontani ezeket az akadályokat, és felruházza az ország leendő vezetőinek generációját mindazzal a tudással, amivel képesek lehetnek lehetőségeikkel felelős módon élni.

 

Milestone Institute

Ingyenes program.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»