Események betöltése

Alaev Family (TJ/ISR)

  • Ez az esemény elmúlt.
  port.hu
   


Mint a nevük is mutatja, ez egy családi vállalkozás, méghozzá egy háromgenerációs projekt. Allo Alaev, a család 85 éves doyenje, egy buharai zsidó családba született Tadzsikinszánban. Zenei pályáját is ott kezdte, mint a doyra, egy közel-keleti dob mestere és közel ötven éven keresztül a tadzsikisztáni Folk Opera Duchanbe tagja volt. A Szovjetúnió felbomlása után a család 1991-ben Izraelbe emigrált, ahol folytatva a hagyományt, közép-ázsiai zenét játszanak kiegészítve közel-keleti, orosz és balkáni dallamokkal. Koncertjeik dallamok és hangulatok színes kavalkádja, feszes ritmusra komponálva.

Alaev Family (TJ/ISR)

Mint a nevük is mutatja, ez egy családi vállalkozás, méghozzá egy háromgenerációs projekt. Allo Alaev, a család 85 éves doyenje, egy buharai zsidó családba született Tadzsikinszánban. Zenei pályáját is ott kezdte, mint a doyra, egy közel-keleti dob mestere és közel ötven éven keresztül a tadzsikisztáni Folk Opera Duchanbe tagja volt.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás: