Események betöltése

Aki mer, az nyer – interaktív kiállítás Rejtő Jenőről

  • Ez az esemény elmúlt.
  Holokauszt Emlékközpont Páva u. 39
Budapest, 1094 Magyarország
 

Rejtő Jenő kalandos élete a témája a Holokauszt Emlékközpont új időszaki kiállításának. A kifejezetten gyermek-központú, interaktív kiállításra iskolás csoportok (6-18 éves korcsoport) jelentkezését várják 2016 április 1-21 között.

A kisiskolások számára Rejtő munkásságát játékok, képregényszínezés és egyéb interaktív feladatok révén mutatják be. (időtartam 45-60 perc)

Az idősebb korosztályok számára különböző rendhagyó órák igényelhetők (időtartam 50-70 perc):
– Békés együttélés az aranykorban (Olyan zsidó vagy zsidó felmenőkkel rendelkező személyek életpályáját, munkásságát veszik a szervezők górcső alá, akik sokat tettek Magyarország felemelkedéséért.)

– Csontbrigád rendhagyó irodalomóra (A foglalkozás keretében az előadók bemutatják azt a világot, amelyben Rejtő Jenő élt és alkotott. A résztvevőket megismerhetik Rejtő könnyed és szórakoztató műveivel, majd az egyszerre humoros és megrendítő Csontbrigád kapcsán arról beszélgetnek, mi határozza meg az ember identitását a mindennapokban.)

– Munkaszolgálatos pénztárcák (Fényképekből, iratokból, levelekből próbálják rekonstruálni Rejtő Jenő, Radnóti Miklós és Székely Károly életetét interaktív csoportmunkában.)

A foglalkozások és a kiállítás látogatása INGYENES, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Jelentkezni az oktatas@hdke.hu címen lehet.
További információ: oktatas@hdke.hu vagy +3614553318

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»