Események betöltése

Adakozz te is extra szegény családoknak hanuka alkalmából!

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
 

Főleg a vidéki romák támogatására létrejött csoport, a Szociális Csomagküldő Mozgalom jótékonysági vásárt és egész napos koncertsorozatot szervez a Bálint Házban. Várják az adományokat is!

A SZOCSOMA a tartós, extra szegénységben, elkülönítő kirekesztettségben élő, főleg vidéki romák sokrétű támogatására létrejött csoport. Csomagokat küldenek azoknak a családoknak, akikkel korábban kapcsolatba kerültek. Semmi nem megy arctalanul, ember embernek segít közvetlen kapcsolódással, amelyhez a címeket a csoport aktivistái a szegregátumi falvakban személyesen gyűjtik. Alapítója: Kiss Anikó, képzőművész.

A csoport programja szélesebb spektrumú célokat tűz ki, mint pusztán a csomagküldés, amely már önmagában is bizalomépítő hatással lehet. Harcolnak a diszkrimináció ellen és oldják a szocializáció ártalmaiból eredő idegenség érzetet a társadalom sztereotípiákkal megbélyegzett rétegével kapcsolatban.

Töltse velünk ezt a szombatot, adományával, vásárlásával egyaránt segít! Együtt vagyunk, ismerkedünk, érvelünk a kitaszítottak mellett.

PROGRAM

11:00 Lásho Lecsó koncert

11:45 Lashe Shave koncert

12:30 Rajkó tálentum iskola produkciója

14:00 Éry Balázs zongoraművész

15:00 A Kecskeméti Nótások Baráti Köre bemutató

15:45 Héjsza koncert

16:20 Romano Glasso

17:45 Etnorom koncert

A rendezvényen a koncertek hallgatása közben egyedi kézműves tárgyak, művészeti alkotások, kisplasztikák, régiségek (főleg kisebb dísztárgyak, például órák, fényképezőgépek) vásárolhatók.

A vásár napján fogadunk más jellegű (nem vásári) adományokat (meleg ruhát, ágyneműt, tartós élelmiszert, konyha felszerelést), és pénzbeli adományt is. Ez ügyben Kiss Anikót az szocsoma@gmail.com és Szarka Zoltánt a szarka.zoltan.erno@gmail.com címeken kereshetik, illetve Kiss Anikó a +36 70 503 02 10 számon hívható.

Szocsoma

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!