Események betöltése

A zsidóság, az iszlám, a szex és a húsevés filozófiája

  • Ez az esemény elmúlt.
 

Rubin Eszter második kötete, a Bagel a zsidóság, az iszlám, az istenkeresés, a szex, a gasztronómia, a gasztrománia és a húsevés filozófiai kérdéseit járja körül. A könyv bemutatójára pedig minden kedves érdeklődőt várnak szeretettel november 19-én, szombaton 16 órakor a Werk Akadémián.

Kohav Virág Bagel boltjában a törzsvendégek sorsa elevenedik meg a regénnyé összeálló novellafüzért olvasva, amely a zsidóság, az iszlám, az istenkeresés, a szex, a gasztronómia, a gasztrománia és a húsevés filozófiai kérdéseit járja körül, sokszor szatirikus vagy abszurd módon új nézőpontokat mutatva.

Könnyen magunkra ismerhetünk a szereplőkben, akik mind keresnek valamit, valakit, de leginkább válaszokat próbálnak találni, a megoldás azonban mindig kívül esik az általuk megismerhető eseményhorizonton.

Rubin Eszter második kötete, a Bagel ott kezdődik, ahol Barhesz című első regénye véget ért. A korábban megismert családtagok azonban háttérbe vonulnak, és új karakterek lépnek színre, így a Bagel önálló történetként is olvasható.

A zsidóság, mint pozitív identitás – Kibic Magazin

Rubin Esztert nem nevelték zsidónak, mégis a zsidósdi érdekli, zsidóságát pedig kimondottan pozitív identitásként éli meg. Most éppen első könyvéből, a Barheszből készült monodrámával turnézik, miközben a maceszgombócot pholevessel, és ír gulyással párosítja. A Barhesz című első regényed arra keresi a választ, hogy a magyar zsidóság létező, élő közösséget alkot-e.

A szerzővel Réz András filmesztéta, műfordító, író beszélget. A kötetből Csákányi Eszter olvas fel részleteket.

Időpont: 2016. november 19. szombat 16:00
Helyszín: Werk Akadémia, 1085 Budapest, Salétrom u. 4.

Akik viszont nem tudnak addig várni, azok november 12-én, szombaton a Láng-Tékában is találkozhatnak a szerzővel, aki amellett, hogy dedikálni fogja könyveit, még az általa sütött barcheszből is hoz magával kóstolót.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!