Események betöltése

A vendég – színházi előadás az idegengyűlölő retorika ellen!

  • Ez az esemény elmúlt.
  Kőleves Kazinczy utca 41
Budapest, Magyarország
 

AZ AMNESTY INTERNATIONAL MAGYARORSZÁG ÉS A GRUND SZÍNHÁZ BEMUTATJA az idegenség témájával foglalkozó A VENDÉG című darabot. Az előadás az “Élet határok nélkül – adj esélyt a menekülőknek” kampány része, amelynek célja, hogy az uralkodó idegenellenes retorika mellett megjelenhessen azoknak a hangja is, akik esélyt akarnak adni a kiszolgáltatott embereknek.

Vendégségben vagy. Más otthonába érkezel. Azaz más van otthon és nem Te. Le kell venni a cipőt? Hogyan viselkedj? Mit üzen az arcod, a tekinteted nekik? Befogadnak? Akarod, hogy befogadjanak? A Grund Színház előadásában improvizált jelenetekben keressük az ember és az otthon kapcsolatának sajátosságait, az idegen helyzet gyanakvó vagy kíváncsi természetét. Az improvizáció technikája lehetővé teszi, hogy a színészek játékán keresztül olyan kérdéseket kutassunk, amelyek foglalkoztatnak minket.

Az “Élet határok nélkül – adj esélyt a menekülőknek” kampány célja, hogy a magyar társadalom befogadóbb és szolidárisabb legyen a hazánkba érkező és köztünk élő menekültekkel és menedékkérőkkel szemben. A kampány márciusban indult és október közepéig tart, amelynek során az Amnesty International Magyarország rendszeres közösségi programok és interaktív események szervezésével biztosítja, hogy az uralkodó idegenellenes retorika mellett megjelenhessen azoknak is a hangja, akik esélyt akarnak adni a kiszolgáltatott embereknek.

A Grund Színház társulata

A Grund Színház körülbelül 15 éves elhivatott munka eredménye. A folyamat 1998-ban kezdődött; Andrew Hefler, a Színház szellemi atyja és a társulat tartópillére ekkor kezdett el foglalkozni az improvizáció műfajának kiterjesztésével, oktathatóságának kérdésével és ezen alapvetően színháztechnikai módszer újragondolásával. A Grund színház ennek a tevékenységkörnek az intézményesülése.

Időpont: 2016. május 19. csütörtök 19 óra

Helyszín: Kőleves emeleti különterme, VII. Kazinczy u. 41.

Szereplők: Arany Brigitta, Biszak Áron, Boncsér Sára, Fodor Dávid, Mangold Roland, Palkovits Nóra

Rendező: Andrew Hefler

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»