Események betöltése

A szórakoztatás művészete – könyvbemutató Jeruzsálemben és Tel-Avivban

  • Ez az esemény elmúlt.
  The Israel Goor Theatre Archives and Museum The Hebrew University, Mount Scopus, The Faculty of Humanities, Block 7
Jeruzsálem, 91240 Izrael
   


Szalai Anna A szórakoztatás művészete című háromnyelvű (magyar, angol, héber) kötetét mutatják be a napokban Jeruzsálemben és Tel-Avivban.
A könyv Pásztor Béla, az ötvenes években Izraelben alapított magyar színház vezetője, rendezője, színésze életén keresztül mutatja be a zsidó művészsorsot a két világháború közti Európa film- és színházvilágában, és felvillantja Izrael Állam első éveinek magyar anyanyelvű színházi eseményeit és színházközönségét.
A jeruzsálemi könyvbemutató keretében Pásztor Béla hagyatékát Kaliforniában élő fia átadja a Jeruzsálemi Héber Egyetemen működő The Israel Goor Theatre Archives and Museum-nak.
Az előadásokat héber nyelven tartják, a helyszínek és időpontok:

Október 7. Jeruzsálem, Héber Egyetem, The Israel Goor Theatre Archives and Museum, Har Hatzofim 17:30–19:00 (parkolás és belépés előzetes egyeztetés után az alábbi telefonszámokon: 02-5883986, 02-5815965 vagy mailen: goor1001@gmail.com) Meghívó
Október 8. Tel-Aviv, Beit Zionei America (ZOA House), Ibn Gvirol 16. 18:30 – 20:00
Meghívó

A szórakoztatás művészete – könyvbemutató Jeruzsálemben és Tel-Avivban ” Izraelinfo

Szalai Anna A szórakoztatás művészete című háromnyelvű (magyar, angol, héber) kötetét mutatják be a napokban Jeruzsálemben és Tel-Avivban. A könyv Pásztor Béla, az ötvenes években Izraelben alapított magyar színház vezetője, rendezője, színésze életén keresztül mutatja be a zsidó művészsorsot a két világháború közti Európa film- és színházvilágában, és felvillantja Izrael Állam első éveinek magyar anyanyelvű színházi eseményeit …

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!