Események betöltése

A nevem Khan (My Name Is Khan) – film & beszélgetés

  • Ez az esemény elmúlt.
  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest 6. kerület, Magyarország
   

A nevem Khan (My Name Is Khan, magyarul beszélő, indiai, 165 perc, 2010) c. romantikus dráma vetítése után Bárdos Csaba filmesztétával beszélgetünk a látottakról.

■ A FILMRŐL ■

Rizvan Khan, a fiatal muszlim férfi Indiából költözött San Franciscóba, ahol a fivérével és a sógornőjével él. Rizvan, aki az autizmus enyhébb formájában, Asperger-szindrómában szenved, beleszeret Mandirába, egy hindu bevándorlóba.
Családja ellenkezése dacára feleségül veszi, és egy kis vállalkozásba kezdenek.
Boldogságban élnek a 2001. szeptember 11-i terrortámadásig, melynek következtében egy csapásra megváltozik a muszlimok megítélése Amerikában.
Mandira elhagyja Rizvant, aki képtelen felfogni a történteket. Hogy visszakapja élete szerelmét, átutazza egész Amerikát.

Rendező: Karan Johar

■ A FILMKLUBRÓL ■

A 2015-ban a Bálint Házban indult Emberi jogi filmklub jellemzően olyan filmeket tűz műsorára, amely az egyetemes emberi jogokról toleranciáról szól. Rajtunk múlik, milyen választ adunk ezekre a kihívásokra. De egy biztos. A jó megoldások lehetőségéhez a másik megismerésén keresztül vezet az út.

■ Jegy ■

Belépő: 1000 Ft, Diákigazolvánnyal ingyenes.

Kérjük regisztráljon előre ezzel gyorsítva a terembe engedést: http://web.balinthaz.hu/Event/a_nevem_khan_my_name_is_khan_2018-10-08

 

https://www.facebook.com/events/1879911258758336

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!