Események betöltése

A Budapesti Vándor Kórus Cfáton és Jeruzsálemben

  • Ez az esemény elmúlt.
   


Ha valaki nem járt volna eddig Cfáton, sürgősen pótolja. A városka csodáit most nem ecsetelném, de megér egy kirándulást önmagában is. 12-én, csütörtökön további két jó okot is tudok útnak indulni. A Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeuma aznap kivételesen egész nap nyitva tart. Ez az egyedülálló gyűjtemény időutazássá változtathatja a cfáti túrát. Ez már önmagában is elég ok lenne éppen aznap indulni. De ezenkívül még egy különleges zenei csemegét is ajánlhatok: a Budapesti Vándor Kórus koncertjét. A múzeum mellett a Yigal Alon Házban 17:30-kor kezdődik a különleges program, melyet a kórus erre az izraeli koncertre állított össze.
Bárdos Lajos két, Széles a Duna és a Szól a doromb című feldolgozása idézi majd a magyar népdalok világát. A kórusirodalom közelmúltját és jelenét képviselő szerzők művei fogják adni a koncert tengelyét:

Tillai Aurél (Lauda Sion),
Kodály Zoltán (Adventi ének, ill. Sík Sándor Te deuma),
Balázs Árpád (O Maria),
Csemiczky Miklós (Pater noster) és
Sári József (Alleluia).

Lezárásul egy izraeli szerző, Gil Aldema könnyed, játékos dalát énekelik (Ashira lididai). A kórust Németh Zsuzsanna vezényli majd.

Cfat csodái, a múzeum és magyar kórusmuzsika egy napon! Július 12.
Ha valakinek Cfat túl messze van, de fáj a szíve, hogy a koncertről lemarad, meghallgathatja a Vándor Kórust előző nap 11-én, szerdán 16:30-kor Jeruzsálemben, Givat Ramban a Zeneakadémián. Ez a koncert egy nemzetközi kórus-karmester master-class zárókoncertje lesz.

A Budapesti Vándor Kórus Cfáton és Jeruzsálemben ” Izraelinfo

Ha valaki nem járt volna eddig Cfáton, sürgősen pótolja. A városka csodáit most nem ecsetelném, de megér egy kirándulást önmagában is. 12-én, csütörtökön további két jó okot is tudok útnak indulni. A Magyar Nyelvterületről Származó Zsidóság Emlékmúzeuma aznap kivételesen egész nap nyitva tart. Ez az egyedülálló gyűjtemény időutazássá változtathatja a cfáti túrát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Szólj hozzá!