Események betöltése

A 25 éves Anima Sound System Pécsett

  • Ez az esemény elmúlt.
  E78 - Zsolnay Kulturális Negyed Felsővámház u. 52
Pécs, 7626 Magyarország
  port.hu
   
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»


A számos szakmai elismeréssel (VIVA Comet-életműdíj, Arany Zsiráf- és Fonogram-díjakkal) kitüntetett, idén 25 éves Anima Sound System az elmúlt évtizedek legfontosabb hazai elektronikus tánczenei alakulata. Az Európa majd minden fővárosában koncertező formáció talán legnagyobb erőssége a táncoltatás, a forró hangulatú koncertek és a művészi bátorság – az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni a már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni. Az állandóan változó stílusú Anima élő produkciójának különlegességét elsősorban a játékosság, a zene színes szövete, a stílusok keveredése adta és adja: modern elektronikus tánczene, reggae és dub, hiphop és triphop, hagyományos dalok és zenei kísérletek, erdélyi magyar népzene és rengeteg rádiós- , illetve milliós nézettségű klipsláger. Az évek során olyan világsztárokkkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a Dee-Phazz, Terry Lee Brown Jr, JC 001 vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone.

Az úgynevezett alapcsapatban Rozmán Zoltán és a három évtized után nemcsak szerzőként, hanem újra előadóként is megnyilvánuló zenekarvezető Prieger Zsolt mellett a színpadon látható 2018-as Anima két fantasztikus afrikai énekes-szólistája: a ghanai Telma Lincoln és az extravagáns etióp-zsidó Mushu Israel, illetve a zsoltáros-népdalos Kis-Kovács Luca is . Az elektronikus törzsi ritmusokból, az erdélyi népzenéből és a régi “Anima-slágerek” esszenciájából összeálló élő fellépések még a szokottnál is látványosabb vizuális effektekkel ejtik ámulatba idén a közönséget.

A zenekar a régi slágerek mellett az aktualitásokra is nagy hangsúlyt fektet. Idén nem kevesebb, mint 5 albummal készülnek: a 20 éves ’68 című dalukból készült 20 remixet tartalmazó dupla-albummal, a kísérletezős elektronikával és techno-val megspékelt Stockhausen Syndrome, valamint a sokkal gospelesebb, finomabb, inkább spirituálisabb vonalú, de táncolós lemez lesz a Jerusalem My Love. Az utóbbin vendégzenél a világhírű Heidi Vogel is a Cinematic Orchestra-ból. Végül érkezik idén egy Bob Dylan-feldolgozás-albumuk, amelynek az előfutára egy februári klip Telma Lincolnnal, miközben a hazai popzenei élvonal jelesei (Presser Gábor, Irie Maffia, Supernem, Margaret Island, Fran Palermo, Ivan és a Parazol, Subtones feat Jónás Vera, Odett, Müller Péter Sziámi és sokan mások) egy különleges feldolgozásalbummal tisztelegnek az idén 25 éves és hiperaktív Anima Sound System előtt.

A 25 éves Anima Sound System Pécsett

A számos szakmai elismeréssel (VIVA Comet-életműdíj, Arany Zsiráf- és Fonogram-díjakkal) kitüntetett, idén 25 éves Anima Sound System az elmúlt évtizedek legfontosabb hazai elektronikus tánczenei alakulata. Az Európa majd minden fővárosában koncertező formáció talán legnagyobb erőssége a táncoltatás, a forró hangulatú koncertek és a művészi bátorság – az, hogy időről-időre képes megújulni, feladni a már bevált megszokott sémákat, és egészen újba kezdeni.