Események betöltése

6. Budapesti Építészeti Filmnapok: Szukkoti város

  • Ez az esemény elmúlt.
  Izraeli Kulturális Intézet
Honlap:
http://www.izraelikultura.hu/
 

Az idén 6. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Építészeti Filmnapokon bemutatásra kerül Jason Butt Szukkoti város című dokumentumfilmje. A film egy építészeti pályázatot mutat be, melyben az alkotók az ősi zsidó szukkoti sátorban rejlő kreatív lehetőségeket vizsgálták.

A KÉK idén márciusban hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat. Az idei kiadással új fejezet kezdődik a fesztivál életében: a korábbinál jóval több szakmai támogatással és növekvő nemzetközi figyelem közepette vágunk neki a négynapos eseménynek. Miután az elmúlt években jelen voltunk a legfontosabb nemzetközi építészeti filmfesztiválokon, illetve vetítéseket szerveztünk Párizstól Bécsen, Brnón, Varsón és Krakkón át egészen Kijevig, munkánk gyümölcse idén kezd beérni: felhívásunkra több mint száz film érkezett, a világ minden tájáról. Ezek legjobbjait mutatjuk be a Toldi moziban március 6-9. között. Épületben laksz? Szereted a mozit? Akkor március első hétvégéjén várunk szeretettel a Toldi moziban!

Március 8., 19:00
Szukkoti város (2013, 67′) – Rendező: Jason Butt
Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

A film egy építészeti pályázatot mutat be, amelyben az alkotók az ősi zsidó szukkoti sátor kreatív lehetőségeit vizsgálták. Joshua Foer író ötlete alapján kortárs építészek és dizájnerek 12 rendhagyó szukkoti sátrat terveztek New York közepén. A film a művészi alkotófolyamatot mutatja be, azt, ahogy az építészek az ősi építményt újraértelmezik a 21. század számára és az is kiderül, hogy minden érdekes építészeti produktum mögött egy megkapó történet rejlik.

A Sukkah City egy dokumentumfilm a szukkoti sátorban rejlő kreatív lehetőségeket bemutató építészeti versenyről és kiállításról.

A film az Izraeli Kulturális Intézet támogatásával kerül bemutatásra.

További információ a Filmnapokról: filmnapok.kek.org.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»