Egy utazás, ami visszaránt a valóságba – Riportfilm az auschwitzi Élet Menetéről

A Holokauszt 80 – Az Élet Menete 2024 című film a több mint 500 fős magyar delegáció útját kíséri végig a Keleti pályaudvarból való indulástól egészen az egykori haláltáborban tartott megemlékezésig.

Az MTVA készített közel egyórás riportfilmet az idei nemzetközi Élet Menetére utazó magyar delegációról. Az Élet Menete Alapítvány szervezésében több mint 500 magyar középiskolás utazott május elején vonattal az egykori auschwitz-birkenaui haláltábor területén tartott eseményre.

 

A Holokauszt 80 – Az Élet menete 2024 című riportfilm végigkíséri a magyar delegáció útját az indulástól, hogy lássuk, hogyan készülnek fel az utazás közben a tábor meglátogatására, ahol fiatalok és túlélők találkozhatnak egymással, együtt tehetik meg a két és fél kilométeres egykori halálmenetet Auschwitz és Birkenau között, ami ilyenkor az Élet Menete.

A film a Lengyelország felé tartó vonaton a résztvevő diákokkal és a csoportot kísérő vezetőkkel, szakemberekkel beszélgetve veszi fel a fonalat, bemutatja az auschwitzi magyar barakknál tartott megemlékezést, illetve a nemzetközi megemlékezést Birkenauban. A riportban diákok és holokauszt-túlélők mellett megszólal többek között Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, Mester Tamás, a BZSH elnöke, valamint Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Holokauszt 80 című filmet vasárnap mutatták be a Duna Televízióban, aki lemaradt róla, az megtekintheti az MTVA MédiaKlikk oldalán: https://mediaklikk.hu/video/holokauszt-80-2

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp