Akár a szélsőjobbal való konfliktust is vállalná a turul lecserélésével az új hegyvidéki polgármester

Kovács Gergely szerint nem jó ötlet egy turulszoborral emlékezni a sok esetben zsidó áldozatokra.

„Toroczkai Lászlónak nagyon furcsa gondolatai szoktak lenni nagyon sok témában. Nem hiszem, hogy ő bármit számítana ez ügyben”

– mondta a Partizán kedd esti műsorában Kovács Gergely, a 12. kerület frissen megválasztott polgármestere. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke korábban már beszélt a hegyvidéki turulszobor lehetséges elmondásáról. Erre reagálta a szélsőjobbos Mi Hazánk elnöke azt, hogy ahhoz nekik is lesz pár szavuk.

A 12. kerületi turulszobor (Fotó: Szmrecsányi Boldizsár / Wikimedia Commons)

Kovács Gergely úgy látja a turul ügyében lehet konfliktus, de megpróbálnak olyan megoldást találni, ami minél több embernek jó. A megválasztott polgármester szerint az rendben van, hogy a 12. kerületben megemlékeznek a II. világháborúban történtekről és a nyilasok áldozatairól, de az nincs rendben, hogy ezt pont egy turullal kell megtenni.

Kovács sok emberrel beszélt a kerületben, akiket nagyon bánt a turulszobor jelenléte, és kevés olyannal, akinek ez örömöt okozna. Szerinte akár még a konfliktust is érdemes vállalni, azért, hogy ne egy turullal emlékezzenek a sok esetben zsidó áldozatokra.

A történészek eltávolíttatnák, az önkormányzat inkább átminősítené a 12. kerületi turulszobrot

Az önkormányzat által felkért történészek szerint jelen formájában kegyeletsértő a 12. kerületi turulszobor. Pokorni Zoltánék egy új II. világháborús emlékmű felállítását tervezik….

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp